Inhoudsopgave
Wat leer je van een MDO?
Een MDO heeft tot doel: • de behandeldoelen, zorgdoelen en bijbehorende acties periodiek te toetsen en bij te stellen; • het uitwisselen van informatie over de patiënt en met de patiënt; • het vaststellen van het medisch beleid en de behandeldoelen en zorgdoelen met de patiënt en betrokken disciplines.
Wat is het MDO?
Een MDO is een overleg waarbij verschillende zorgverleners binnen Gezondheidscentrum Dillenburg samen met u praten over uw gezondheidssituatie en behandelplan. Uw huisarts en praktijkondersteuner zijn in ieder geval bij dit overleg aanwezig.
Hoe voer je een MDO uit?
Ik geef je een paar tips hoe je kan zorgen dat je MDO efficiënt verloopt.
- Zorg zelf voor een goede voorbereiding. Het klinkt heel simpel, maar oh zo belangrijk.
- Zorg voor een goede structuur.
- Wijs een sterke voorzitter aan.
- Geef van tevoren aan hoelang het MDO duurt.
- Plan tijd in voor de voorbereiding en uitwerking.
Wat houdt multidisciplinair overleg in?
Multidisciplinair overleg is overleg van deskundigen uit verschillende beroepsgroepen, bijvoorbeeld een arts, een verpleegkundige en een fysiotherapeut. Medisch en verpleegkundigen bepalen samen de diagnose en het behandelplan. Patiënten worden individueel besproken door een team van experts.
Wat doet een Zorgfunctionaris?
Dit multidisciplinair team heeft als taak samen de problemen van de ingebrachte leerlingen te bespreken en duidelijk te krijgen wat het beste begeleidingstraject is. Bij alle voorgenomen acties betrekt de school de ouders.
Wie is er aanwezig bij een MDO?
Wie mogen er aanwezig zijn bij het MDO? Bij het multidisciplinair overleg is meestal een vaste groep mensen aanwezig. Dit zijn: het kind, de ouders, de leerkracht, de intern begeleider, de consulent van het samenwerkingsverband en eventueel de jeugdverpleegkundige.