Wat moet je doen als je een doorbraakbloeding hebt?

Wat moet je doen als je een doorbraakbloeding hebt?

Wat te doen bij een doorbraakbloeding? Neem contact op met je huisarts bij hevig bloedverlies tijdens de eerste paar maanden pilgebruik of als het na enkele dagen niet is gestopt. Je kunt dan samen op zoek naar een andere anticonceptiepil.

Wat als je bloed verliest terwijl je de pil slikt?

Doorbraakbloedingen als je begint met de pil Je kan een doorbraakbloeding hebben in de eerste maanden dat je de pil gebruikt. Dat komt omdat je lichaam zich nog moet aanpassen. Als dat langer dan 3 of 4 maanden duurt, kan je beter aan je arts vragen om je een andere pil voor te schrijven.

Waarom heb ik doorbraakbloedingen?

Een doorbraakbloeding kan worden veroorzaakt wanneer één van je eierstokken een eicel vrijgeeft en je dus ovuleert. Wanneer je iedere maand op hetzelfde moment in je cyclus last hebt van zo’n doorbraakbloeding is het makkelijk om je vruchtbare dagen te bepalen.

Kan een doorbraakbloeding kwaad?

Vaak zijn dit kleine hoeveelheden bloed, ook wel spotting genoemd. Ook kun je een doorbraakbloeding krijgen als je lange tijd achter elkaar de pil doorslikt zonder stopweek. Tussentijds bloedverlies kan geen kwaad, je blijft beschermd tegen een ongewenste zwangerschap.

Kan je bloedverlies hebben net voor je eisprong?

– Ovulatie: Het is meestal een schaarse bloeding, van 2 of 3 dagen duur (hoewel het langer kan zijn en een grotere hoeveelheid kan zijn) en valt ongeveer samen met de helft van de cyclus bij vrouwen met regelmatige menstruatie. Het is te wijten aan de piek van de ovulatie-gerelateerde hormoon (LH) secretie.

Hoeveel dagen voor je eisprong kun je een bloeding krijgen?

– Ovulatie: Het is meestal een schaarse bloeding, van 2 of 3 dagen duur (hoewel het langer kan zijn en een grotere hoeveelheid kan zijn) en valt ongeveer samen met de helft van de cyclus bij vrouwen met regelmatige menstruatie.

Hoe lang na je eisprong wordt je ongesteld?

De eisprong vindt ongeveer 14 dagen plaats voordat je menstruatie op gang komt, ongeacht de lengte van je cyclus. Indien je een kortere of langere cyclus hebt dan schuift de dag van ovulatie op. Bij een regelmatige cyclus van ongeveer 28 dagen, is de eisprong zo’n 2 weken na de eerste dag van je laatste menstruatie.

Wat is een doorbraakbloeding?

Spotting of doorbraakbloeding en de overgang. Heb je last van licht bloedverlies tussen twee menstruaties? Dan wordt dat spotting genoemd. Vaak gaat het om een beetje bruine of roze afscheiding. Is de tussentijdse bloeding zwaarder en heviger? Dan gaat het om een doorbraakbloeding.

Hoe lang duurt een doorbraakbloeding of spotting?

Over het algemeen duurt een doorbraakbloeding of spotting niet langer dan één dag. Echter voor sommige mensen kan het heel erg vergelijkbaar zijn met gewone menstruatie. Dit houdt in dat het wel een paar dagen kan duren.

Waarom blijft de pil betrouwbaar bij doorbraakbloedingen?

Ja, de pil blijft betrouwbaar bij doorbraakbloedingen. Echter, voor exacte betrouwbaarheid van de pil bekijk je de bijsluiter. Vergeet overigens niet dat een eenfasepil doorgaans voor slechts 99,5% tot 99,9% betrouwbaar is.