Van wie leerde Stradivarius viool bouwen?

Van wie leerde Stradivarius viool bouwen?

Zo leerde Stradivari het vak waarschijnlijk van de beste leermeester die hij zich kon wensen, de grote vioolbouwer Nicola Amati (1596-1684). Vervolgens heeft hij gedurende zijn 93 jaar lange leven volop tijd en geld gehad om zijn ambacht te perfectioneren.

Wat bouwde Stradivarius?

Behalve violen bouwde Stradivari allerlei snaarinstrumenten, waaronder ook cello’s, altviolen, minstens één harp en gitaren. Stradivari bleef tot na zijn 90ste instrumenten maken, tot aan zijn dood in 1737. Men schat dat Stradivari ongeveer 1100 instrumenten heeft gemaakt.

Waarom wilde veel Parijzenaars de Eiffeltoren slopen?

Toen de toren groter werd, nam het verzet af. Toen de toren af was vond iedereen hem eigenlijk heel mooi. De toren zou volgens de oorspronkelijke plannen tien jaar na de Wereldtentoonstelling gesloopt worden, maar iedereen vond hem zo mooi dat hij bleef staan. Nu is de toren hét symbool van Parijs.

Van wie kreeg Stradivarius les?

Stradivari was waarschijnlijk oorspronkelijk opgeleid als houtsnijder en mogelijk een leerling van Nicolò Amati. Er is een zekere gelijkenis tussen de vroege instrumenten van Stradivari en het werk van Amati, maar alleen deze gelijkenis is natuurlijk onvoldoende om aan te nemen dat hij een leerling van Amati was.

Hoeveel Stradivarius violen bestaan er?

Geen verrassing als je bedenkt dat de bouwer, Antonio Stradivari (1644-1737) ‘slechts’ 1116 snaarinstrumenten produceerde, waarvan ongeveer 450 violen bewaard zijn gebleven.

Wat is het duurste muziekinstrument?

Viool “Vieuxtemps” van Guerneri Del Gesù Het duurste instrument ter wereld is van die andere beroemde vioolbouwer Guarneri Del Gesù. Instrumenten gebouwd door Del Gesù behoren tot de meest geliefde en duurste ter wereld. De viool genaamd “Vieuxtemps” is verkocht aan een anonieme koper voor maar liefst € 13,5 miljoen.

Hoe lang heeft het geduurd om de Eiffeltoren te bouwen?

De driehonderd meter hoge toren werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in Parijs in 1889. Omdat deze tentoonstelling precies 100 jaar na het uitbreken van de Franse Revolutie (1789) plaatsvond, werd hij ook gebouwd om deze revolutie te herdenken. De bouw van de toren duurde van 1887 tot 1889.

Wat kost een Stradivarius viool Andre Rieu?

Een echte Stradivarius kost al gauw een paar miljoen. Rieu benadrukt het serieus te menen, hij voelt zich verantwoordelijk. ,,Het is mijn levenswerk, snap je. Dan gooi ik mijn leven weg waar ik aan gebouwd heb, en zij samen met mij.