Wat is psychosociale ziekte?

Wat is psychosociale ziekte?

Een chronische ziekte of beperking bij jezelf of bij je naaste kan zorgen voor emotionele klachten. Je voelt je misschien verdrietig, onzeker, machteloos, somber, prikkelbaar, angstig of gespannen. Je kunt er ook lichamelijke klachten bij krijgen.

Wat is emotionele distress?

Met distress wordt bedoeld: een onplezierige emotionele ervaring van psychologische (cognitief, gedragsmatig, emotioneel), sociale en/of spirituele aard die kan interfereren met het vermogen om effectief om te gaan met kanker, de daarbij horende fysieke symptomen en de behandeling.

Wat is distress betekenis?

Distress staat voor stress of spanningen.

Wat is distress?

Psychologische distress en vermoeidheid uiten zich in diverse vormen bij patiënten, zoals slecht slapen of piekeren, maar ook depressie, angst of somatische klachten komen voor. Het is belangrijk dat de huisarts deze klachten proactief navraagt en samen met de patiënt kan ontrafelen en verder bespreken of behandelen.

Wat hebben psychosociale problemen te maken?

In het kort. Psychische problemen hebben te maken met uw gevoelens en gedachten. Sociale problemen hebben te maken met andere mensen of instanties. Psychosociale problemen zijn een combinatie van deze twee. Ook kunt u er lichamelijke klachten bij krijgen (zoals hoofdpijn, hartkloppingen, slecht slapen).

Wat is psychosociale hulpverlening?

Psychosociale hulpverlening is hulpverlening volgens de methoden van de sociale psychologie, die bij de hulpverlening het accent legt op de wisselwerking tussen het gedrag van de mens en zijn omgeving. Psychosociale hulpverlening betekent begeleiding bij de psychische-emotionele gevolgen en de sociale gevolgen (familie, gezin, relaties,

Wat is psychosociale arbeidsbelasting?

Psychosociale arbeidsbelasting is al jaren een van de belangrijkste arbeidsrisico’s. De Arbowet legt de term psychosociale arbeidsbelasting uit in het hoofdstuk Definities: “de factoren direct of indirect onderscheid met inbegrip van seksuele intimidatie, agressie en geweld, pesten en werkdruk, in de arbeidssituatie die stress teweeg brengen”.

Wat kan het wijkteam helpen bij psychosociale problemen?

Meestal kan het maatschappelijk werk (vaak onderdeel van het wijkteam) goed helpen bij psychosociale problemen. Het maatschappelijk werk of wijkteam biedt ondersteuning bij: Eenzaamheid, het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen, het leggen van sociale contacten.