Inhoudsopgave
Hoe klimop kapot krijgen?
Glyfosaat is de chemische stof die het best in staat is om klimop te doden.
- Spuit de klimop die je wilt verwijderen in met de verdelger, maar pas op. Spuit het glyfosaat niet op de planten die je wilt houden.
- Onkruidverdelgers werken langzaam, en dienen ongeveer elke zes weken opnieuw te worden aangebracht.
Wat eten klimop?
Ecologie. Klimop is een goede slaap- en schuilplaats voor allerlei vogels. Bloeiende klimop trekt vlinders en andere op nectar beluste insecten aan. De bessen worden ’s winters tot in het voorjaar onder meer door merels, spreeuwen en houtduiven gegeten.
Hoe snoei je klimop?
U snoeit de klimop met behulp van een snoeischaar of u gebruikt een heggenschaar al dan niet elektrisch. Het is aan te raden om een schone en scherpe snoeischaar te gebruiken om zo min mogelijk snoeischade aan de klimop bladeren te veroorzaken. Ook is het van belang dat de snoeischaar schoon is om ziektes te voorkomen.
Waarom is klimop giftig voor de mens?
Net als bij de meeste planten in deze lijst met giftige planten voor de mens is ook de klimop giftig bij inname. Het gaat dan zowel om de bessen als om het blad. Neem je de bessen en de bladeren toch in dan zal dit leiden tot koorts, sufheid, huiduitslag, overgeven en buikpijn.
Is klimop giftig bij inname?
Net als bij de meeste planten in deze lijst met giftige planten voor de mens is ook de klimop giftig bij inname. Het gaat dan zowel om de bessen als om het blad. Neem je de bessen en de bladeren toch in dan zal dit leiden tot koorts, sufheid, huiduitslag, overgeven en buikpijn. Bij een grote inname kun je zelfs in een coma raken.
Waarom Plant je klimop eigenlijk het hele jaar door?
Je kunt klimop eigenlijk het hele jaar door planten. Je hoeft dus niet per se te wachten tot het bloeiseizoen weer begint; de klimop vindt alles prima en doet niet moeilijk over dingen als weersomstandigheden. Als je toch moet kiezen, plant de klimop dan in het najaar.