Hoe maak je een afspraak in het ziekenhuis?

Hoe maak je een afspraak in het ziekenhuis?

Voor het maken van een afspraak op een polikliniek neemt u contact op met de betreffende polikliniek. Naar het bezoek op de polikliniek neemt u de verwijsbrief mee die u van uw huisarts of behandelend specialist hebt gekregen.

Wat meenemen naar afspraak ziekenhuis?

De verwijsbrief van uw huisarts of specialist. Een geldig identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). Lees ook wat geldt voor kinderen jonger dan 14 jaar. Als u nog niet ingeschreven bent, laat u dan registreren bij de balie in de centrale hal.

Hoeveel Ziekenhuizen zijn er in Nederland?

Anno 2020 zijn er in Nederland zijn 71 ziekenhuizen, 116 ziekenhuislocaties (academische, algemene en kinderziekenhuizen) en 129 buitenpoliklinieken.

Hoe ziet een verwijzing van de huisarts eruit?

In een verwijsbrief geeft de huisarts kort weer wat uw medische geschiedenis is en wat de huidige klachten zijn. Ook legt hij een verzoek neer tot onderzoek of verdere behandeling door de specialist.

Hoe lang duurt een doorverwijzing?

Er zijn drie soorten verwijzing mogelijk: een spoedverwijzing (u moet nog dezelfde dag worden behandeld), een semi-spoedbehandeling (het is van belang dat u binnen enkele dagen wordt geholpen) en een reguliere verwijzing (u heeft te maken met de wachttijden van het ziekenhuis).

Hoe snel kun je terecht bij de kaakchirurg?

Kaakchirurgie heeft te maken met alle specialismen omtrent mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie. U kunt dus terecht bij de kaakchirurg wanneer u ongemak ervaart van uw mond, kaken of gezicht. Een tandarts, orthodontist, medisch specialist of huisarts kan u doorverwijzen.

Wat moet patiënt meenemen bij opname ziekenhuis?

Kleding

  • nachtkleding.
  • dagelijkse kleding.
  • bad- of kamerjas.
  • pantoffels of slippers.
  • ondergoed.
  • stevige schoenen.