Hoe maak je een V&G plan?

Hoe maak je een V&G plan?

Hierin dient het volgende beschreven te worden:

  1. Projectomschrijving.
  2. Overzicht betrokken organisaties.
  3. Coördinator ontwerpfase.
  4. Risico inventarisatie en evaluatie (RI&E) ontwerp (uitvoerings-, beheer- en onderhoudsfase van het ontwerp)
  5. Plan van Aanpak voortvloeiende uit RI&E ontwerpfase.
  6. Overige risico’s.

Hoe ziet een V&G plan eruit?

In een V&G-plan staan afspraken op het gebied van veiligheid en gezondheid. Bijvoorbeeld welke partij in welke fase verantwoordelijk is voor de veiligheid . Ook moet het V&G-plan een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) hebben van het werk en staat de bedrijfshulpverlening (Bhv) vastgelegd.

Wie maakt V&G plan ontwerpfase?

Wie is verantwoordelijk voor het opstellen van het V&G-plan? In de ontwerpfase is dat de coördinator ontwerpfase, onder verantwoordelijkheid van de opdrachtgever. De coördinator ontwerpfase kan, aan de hand van de risico-inventarisaties en -evaluaties, zelf een V&G-plan opstellen of kan dat door anderen laten doen.

Wat staat er in een V&G plan ontwerpfase?

Het V&G-plan ontwerpfase (veiligheid- en gezondheidsplan) is een projectspecifiek document waarin de veiligheid en de arbeidsomstandigheden op de bouwplaats centraal staan. Met een deskundige analyse worden onveilige situaties van het bouwplan in kaart gebracht.

Wat is een V&G plan ontwerpfase?

Het V&G plan ontwerpfase is een projecteigen document, waarin de veiligheids- en gezondheidsrisico’s en beheersmaatregelen worden beschreven. Het V&G plan ontwerpfase is een verplichting vanuit het Arbobesluit.

Welke partijen zijn betrokken bij het V&G overleg binnen het uitzendbureau?

De opdrachtgever is verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van de uitzendkracht. De opdrachtgever is verantwoordelijk voor een veilige en gezonde werkplek. De opdrachtgever dient de uitzendkracht van duidelijke instructies te voorzien. Dit doet in de praktijk meestal de operationeel leidinggevende.

Wie is er verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van de uitzendkracht?

Zowel het inlenende bedrijf als het uitzendbureau zijn verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van uitzendkrachten op het werk. De inlenende werkgever draagt de grootste verantwoordelijkheid.

Wie is verantwoordelijk voor de uitzendkracht?

In de arbeidsomstandighedenwet wordt de inlener aangemerkt als werkgever van de uitzendkracht. Dit betekent dus dat u als opdrachtgever verantwoordelijk bent voor naleving van alle regels uit de Arbo-wet, ook voor de uitzendkrachten die werkzaam zijn binnen uw organisatie.

Wie is verantwoordelijk voor de specifieke voorlichting en instructie van de uitzendkracht?

Verantwoordelijk voor de algemene voorlichting en instructie is: De inlenende onderneming en het uitzendbureau hebben een gedeelde plicht. Het uitzendbureau moet de uitzendkracht voorlichten over de functie-eisen en de werkplek.