Hoeveel bespaar je met een warmtepompdroger?

Hoeveel bespaar je met een warmtepompdroger?

Energieverbruik en kosten

Type droger Energieverbruik per droogbeurt (kWh) Energieverbruik per jaar (kWh)
Warmtepompdroger label A+++ 0,80 kWh 100 kWh
Warmtepompdroger label A++ 1,10 kWh 130 kWh
Warmtepompdroger label A+ 1,45 kWh 170 kWh
Condensdroger label B 2,65 kWh 320 kWh

Hoe werkt een warmtepompdroger?

Waar een condensdroger de lucht verhit met een elektrisch verwarmingselement en de vochtige lucht uit de trommel blaast werkt een warmtepomp wasdroger iets anders. De warmtepompdroger hergebruikt de vochtige lucht die uit de trommel komt en leidt deze langs het koelmiddel. Het vocht condenseert en wordt opgevangen in een reservoir.

Hoe werkt een condensdroger?

Hoe werkt een condensdroger? Bij een condensdroger wordt met een verwarmingselement lucht verwarmd om de was te drogen. Het water uit de warme lucht wordt gecondenseerd en de wasdroger-condens wordt vervolgens opgevangen in een condensbak. Er is bij dit typer droger geen luchtafvoer naar buiten nodig.

Is een warmtepompdroger zuinig?

Een warmtepompdroger en een condensdroger doen in principe hetzelfde: ze drogen je wasgoed na het wassen. Ook voeren ze vocht op dezelfde manier af. Toch zijn er grote verschillen. Zo bespaar je met een A+++ warmtepompdroger jaarlijks tot € 75,- aan energiekosten. Een condensdroger daarentegen is helemaal niet zuinig.

Wat is een condens droogtrommel?

Een condens droogtrommel wordt vaak vergeleken met een warmtepompdroger aangezien het min of meer op dezelfde manier werkt. Een condensdroger haalt de warme lucht uit de omgeving en gebruikt deze om de was uiteindelijk te drogen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een verwarmingselement die de lucht tot een hoge temperatuur verwarmt.