Inhoudsopgave
- 1 Welke vaccins combineren?
- 2 Hoeveel tijd tussen 2e en 3e HPV vaccinatie?
- 3 Wat is beter AstraZeneca of Pfizer?
- 4 Hoeveel tijd tussen HPV-vaccinatie en Coronavaccinatie?
- 5 Welke Coronaprik krijg ik?
- 6 Wat zit er in de 22 Wekenprik?
- 7 Welk vaccin krijg ik bij prikken zonder afspraak?
- 8 Wat zit er in de Kinkhoestvaccinatie?
Welke vaccins combineren?
Ondertussen weten we dat het combineren van verschillende types van vaccins geen nadeel is, maar zelfs meer antistoffen opwekt, vooral wanneer de extra dosis een mRNA-vaccin is (al is dat niet altijd zo, onderzoek is nog aan de gang). Vaccins combineren is dus volkomen veilig en biedt een goede bescherming.
Hoeveel tijd tussen 2e en 3e HPV vaccinatie?
De HPV-vaccinaties dienen zoveel mogelijk gegeven te worden volgens een voorgeschreven schema. Onder de 15 jaar krijg je dan een half jaar na de eerste vaccinatie de tweede. Ben je 15 jaar of ouder, dan krijg je een maand na de eerste vaccinatie de tweede, en 5 maanden daarna een derde vaccinatie.
Hoeveel tijd tussen DKTP en BMR?
Indien nodig kan de vaccinatie vanaf de leeftijd van 10 weken worden toegediend. Het standaardinterval tussen de eerste en tweede vaccinatie is 2 maanden (9 weken), met een minimum van 6 weken.
Kan je na Moderna en Pfizer combineren?
Er zijn tot nu toe geen aanwijzingen dat er bij de combinatie van AstraZeneca met een tweede prik of booster van Pfizer, of AstraZeneca en een booster met Moderna meer ernstige bijwerkingen optreden dan bij vaccinatie met twee keer AstraZeneca, of twee keer Pfizer of Moderna.
Wat is beter AstraZeneca of Pfizer?
Uit onderzoek blijkt wel dat een prik met AstraZeneca ná BioNTech/Pfizer juist wat minder effectief is. Op basis van deze studies kwam de Gezondheidsraad daarop ook tot het oordeel dat twee keer AstraZeneca maar ook een combinatie van eerst AstraZeneca en dan BioNTech/Pfizer veilig en effectief is.
Er hoeft geen tijd meer tussen de coronaprik en andere vaccinaties te zitten.
Hoe lang wachten tussen 2 vaccinaties?
Het minimale interval tussen twee vaccinaties van het BioNTech/Pfizer-vaccin is 21 dagen. Omdat er nu voldoende vaccin beschikbaar is, kunnen jongeren onder de 18 jaar die al één vaccinatie hebben gehad, de afspraak voor een tweede prik verkorten tot ten minste 21 dagen na de eerste prik.
Wat is de maximale tijd tussen 2 vaccinaties?
Voor het BioNTech/Pfizer-vaccin wordt een prikinterval van 6 weken gehanteerd tussen de eerste en de tweede prik, voor Moderna 4 weken en voor AstraZeneca 12 weken.
Welke Coronaprik krijg ik?
Je kunt niet zelf kiezen welk vaccin je krijgt. Beide prikken beschermen je goed tegen corona. De kans is dan heel klein dat je er nog ziek door wordt. Houd je ook na je prik aan de adviezen tegen corona.
Wat zit er in de 22 Wekenprik?
De vaccinatie wordt gegeven vanaf de 22ste week in de zwangerschap. De moeder maakt daarop antistoffen aan tegen kinkhoest. Deze antistoffen komen via de navelstreng naar het kind. Het kind is daardoor na geboorte direct beschermd tegen kinkhoest totdat het zelf de eerste vaccinaties krijgt.
Welk geboortejaar booster?
De boostervaccinatie is een extra prik die helpt om de bescherming tegen het coronavirus hoog te houden. U kunt de extra prik 3 maanden na uw laatste vaccinatie of coronabesmetting krijgen. U kunt met of zonder afspraak een prik halen. Ook jongeren van 12 t/m 17 jaar kunnen een booster halen.
Kan je zelf kiezen welk vaccin Je krijgt?
Kan ik zelf kiezen welk vaccin ik krijg? Nee, je kunt niet zelf kiezen voor een bepaald vaccin.
Welk vaccin krijg ik bij prikken zonder afspraak?
Vanaf 12 jaar is prikken zonder afspraak is mogelijk voor alle coronaprikken die gegeven worden met de Pfizer en Moderna vaccins.
Wat zit er in de Kinkhoestvaccinatie?
Bij het maken van vaccins worden antibiotica zoals neomycine, polymyxine B, streptomycine en gentamicine toegevoegd. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het combinatievaccin DKTP Difterie, kinkhoest, tetanus, polio-Hib-HepB en het vaccin tegen BMR Bof, mazelen, rodehond.
Wat zit er in kinkhoest vaccinatie?
Het kinkhoestvaccin bestaat uit stukjes van de kinkhoestbacterie. Je krijgt er geen kinkhoest van, je lichaam maakt afweerstoffen tegen deze stukjes. Je kunt dan minder snel kinkhoest krijgen en als je het krijgt is het niet zo ernstig.