Inhoudsopgave
Hoe moet je Wrakvissen?
Als aas wordt bij het wrakvissen vaak natuurlijk aas gebruikt zoals zeepieren, mesheften, zagers, krabjes of stukjes vis. Maar ook zeevis kunstaas zoals shads en pilkers zijn zeer geschikt om mee te wrakvissen. Houd er bij het vissen met kunstaas wel rekening mee dat het aas met enige regelmaat moet bewegen.
Wat heb je nodig om een vis te vangen?
De essentiële voorwerpen om mee te nemen zijn:
- Een vishengel: Zonder een hengel kan het wel eens heel moeilijk worden om een vis te vangen.
- Een dobber: Om te zien of een vis met jouw aas bezig is heb je een hengel nodig.
- Vishaken: Een metalen haakje om de vis uiteindelijk mee te vangen is essentieel.
Hoe vis je met een Pilker?
Glimmende pilkers trekken de aandacht Pilkers zijn het ideale aas voor bootvissen. Het kunstaas is gemaakt van lood, dus hoe groter de pilker, hoe zwaarder hij is. Het aas lijkt op een klein visje. Met de glimmende afwerking en felle kleuren zijn ze opvallend, zodat je de roofvis verleidt om te bijten.
Welk kunstaas voor kabeljauw?
Bij het wrakvissen gebruikt men pilkers, maar ook loodkoppen met grote shads, plastic inktvisjes, kunstwormen, jigs en grote veren. En in grote concentraties bij wrakken pakt de kabeljauw juist dat kunstaas het liefst, al lukt het daar meestal ook met een grote haak en een flinke dot zeepieren.
Hoeveel gram lood Wrakvissen?
Eigenlijk kan elk stuk lood vanaf 200 gram prima dienst doen bij het wrakvissen. Het gaat er immers om dat ons aas zo snel mogelijk afdaalt richting het wrak.
Welke maat Shad voor zeebaars?
Bij het kiezen van een goede shad voor het zeebaarzen kun je als eerste al snel een schifting maken door te letten op de maat. Wij adviseren voor het zeebaarzen een shad in een lengte van 8 cm tot 12 cm en alles wat daar tussenin zit. Onder de 8cm is te klein terwijl boven de 12 cm wel erg groot wordt voor zeebaars.