Waarom geen bouwtechnische keuring?

Waarom geen bouwtechnische keuring?

Wanneer is een bouwkundige keuring niet nodig? In principe mag u ervan uitgaan dat jongere woningen (laten we zeggen tot tien jaar oud) in goede bouwkundige staat zijn. Bij bezichtiging ziet u vaak snel genoeg hoe het onderhoud is geweest. Eventueel zou u dan een bouwkundige keuring achterwege kunnen laten.

Welk bedrag bouwtechnische keuring?

De kosten voor een bouwtechnische keuring liggen gemiddeld rond € 300, maar kunnen, afhankelijk van hoe groot het huis is, oplopen tot zo’n € 600. Wil je een uitgebeide asbestinventarisatie, dan moet je hier vaak apart voor betalen.

Wat betekent voorbehoud voor het uitvoeren van een bouwtechnische keuring uiterlijk voor het verstrijken van de wettelijke bedenktijd?

Het voorbehoud voor uitvoeren van een bouwkundige keuring houdt in dat de koper, na overeenstemming bereikt te hebben, een bouwkundige keuring laat uitvoeren. Mochten uit deze keuring belangrijke zaken naar voren komen die de koop van de woning belemmeren, dan heeft de koper het recht om de koop kosteloos te ontbinden.

Wat komt er uit een bouwtechnische keuring?

Een Bouwtechnische keuring is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen.

Wat is voorbehoud bouwtechnische keuring?

Bij een voorbehoud bouwkundige keuring gaat de koop alleen door als de kosten voor noodzakelijk achterstallig onderhoud die uit de bouwkundige keuring volgen niet boven een bepaald bedrag uitkomen. Mocht dat wel zo zijn, dan kun je zonder boete onder de aankoop van het huis uitkomen.

Waar op letten bij bouwkundig rapport?

Waar wordt op gelet bij een bouwkundige keuring?

  • Fundering.
  • Riolering.
  • Vloeren, muren, plafonds en metselwerk.
  • Constructie, denk hierbij aan de kapconstructie en het dakbeschot.
  • Trappen, hekwerken en balustrades in de woning.
  • Conditie van een eventuele dakkapel, kozijn, lood, maar ook dakramen.