Inhoudsopgave
Hoe lang been omhoog na enkeloperatie?
Na de operatie mag u het been zes weken niet belasten. Het is aan te raden om de voet/enkel de eerste dagen in rust omhoog te leggen, bijvoorbeeld op een stoel, om de zwelling te minimaliseren. Dit is beter voor de wondgenezing en vermindert de pijnklachten.
Waar zitten de voetwortelbeentjes?
De voetwortelbeenderen of ossa tarsi zijn de botten in de voet, gelegen tussen het scheenbeen (tibia) en het kuitbeen (fibula) enerzijds en de vijf middenvoetsbeentjes (één voor elke teen) anderzijds. De botjes bij elkaar worden tezamen ook wel voetwortel of tarsus (van het Griekse ταρσός, voet(zool)) genoemd.
Hoe zwelling verminderen na operatie?
U kunt proberen de zwelling tegen te gaan. Bijvoorbeeld door de eerste uren na de ingreep te koelen met ijs. Doe hiervoor enige ijsblokjes in een plastic zakje, wikkel hierom een washandje en druk dit aan de buitenkant tegen uw wang of lip. Koel afwisselend 10 minuten wel en 10 minuten niet.
Wat te doen tegen vocht vasthouden na operatie?
Wat kunt u zelf doen tegen oedeem
- Goede huidverzorging. Smeer uw huid geregeld in met een zalf of een vette crème. Voorkom insectenbeten en wondjes.
- Voldoende lichaamsbeweging en voorkomen van overgewicht. Bewegen stimuleert de afvloed van bloed en lymfevocht uit het aangedane lichaamsdeel.
Welke botten bevinden zich in de voet?
In de voet bevinden zich 28 botten en 33 gewrichten. De voet bestaat uit 3 gedeelten: de achtervoet, de middenvoet en de voorvoet. De achtervoet bestaat uit het hielbeen (calcaneus) en het sprongbeen (talus). Het gewricht tussen deze beide botten noemen we het onderste spronggewricht.
Wat is de achtervoet van de voet?
De voet bestaat uit 3 gedeelten: de achtervoet, de middenvoet en de voorvoet. De achtervoet bestaat uit het hielbeen (calcaneus) en het sprongbeen (talus). Het gewricht tussen deze beide botten noemen we het onderste spronggewricht.
Wat is de anatomie van de voet?
Anatomie van de voet. De voet is een complex en ingewikkeld lichaamsdeel met verschillende structuren en functies. Alle structuren in de voet moeten op de juiste manier samenwerken en bewegen zodat we kunnen lopen en springen. Ook stabiliteit tijdens staan en bewegen is uiterst belangrijk. De voet moet dus zowel stabiel als erg beweeglijk zijn.