Wie heeft mij opgezocht in het Rijksregister?

Wie heeft mij opgezocht in het Rijksregister?

Krachtens de wet van 8 augustus 1983 tot regeling van een Rijksregister van de natuurlijke personen, kan het Sectoraal comité van het Rijksregister machtigen tot de samenstelling van stalen over een zeker aantal gegevens vanaf gegevens in het Rijksregister van de natuurlijke personen.

Welke gegevens staan in het Rijksregister?

Het gaat met name om de gegevens betreffende de naam en voornamen, het geslacht, de afstamming (die, ter herinnering, nog geen wettelijk gegeven is dat opgenomen wordt in het Rijksregister van de natuurlijke personen), het huwelijk, het overlijden.

Wat is een voorlopige inschrijving?

Het principe van de voorlopige inschrijving bestaat erin dat ieder gezin, dat om zijn inschrijving verzoekt in een gebouw waar permanente bewoning niet is toegelaten om reden van de veiligheid, de gezondheid, het urbanisme of de ruimtelijke ordening, voorlopig wordt ingeschreven voor een periode van maximum drie jaar.

Wie heeft toegang tot de Kruispuntbank?

Het kan gaan om federale besturen, Gewest- of Gemeenschapsdiensten, provinciale of gemeentelijke diensten, onderzoeksinstellingen of iedere andere instelling die over een machtiging van het Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid beschikt.

Wie consulteert mijn gegevens?

Zelf nakijken wie uw gegevens in het Rijksregister heeft geraadpleegd kan perfect ! U surft naar de website van de FOD Binnenlandse zaken, gaat naar ‘mijn dossier’ en logt in met uw eID. U klikt door op ‘mijn dossier’, ‘mijn toepassingen’ en ‘consultatiegeschiedenis van mijn dossier’.

Wat kan iemand met mijn rijksregisternummer?

Naast skimming gebeurt financiële identiteitsdiefstal ook via het inbreken in computers om kredietkaartgegevens of betalingsgegevens te bemachtigen. Maar ook virussen en trojaanse paarden kunnen in stilte gegevens verzamelen en doorsturen naar de criminelen.