Is een nekhernia operatie gevaarlijk?

Is een nekhernia operatie gevaarlijk?

Zoals bij iedere operatie zijn er ook bij de nekhernia-operatie zekere risico’s. De kans van optreden hiervan is echter zeer gering, het betreft immers een operatie die in de Rug- en Nekcentra vele malen per jaar wordt uitgevoerd.

Wat is Discotomie?

Een discectomie wordt ook wel micro-discectomie of discotomie genoemd. Het doel van de operatie is het verwijderen van een deel van of de hele tussenwervelschijf (discus) zodat er weer ruimte komt voor de beknelde zenuwen en u minder pijn heeft.

Hoe lang pijn na operatie nekhernia?

Dit kan een paar weken duren. Het is belangrijk dat u uw nek blijft bewegen. Doet u dat niet, dan houdt u langer pijn. Geef na de operatie duidelijk aan wanneer de pijn erger wordt.

Wat is lumbale Discectomie?

Operatie waarbij via een kleine insnede achter in de rug de discushernia verwijderd wordt en waarbij de zenuw wordt vrijgemaakt. De resterende tussenwervelschijf blijft intact.

Wat mag je doen na een nekhernia operatie?

De eerste zes weken is de pijn in uw nek en/of armen een goede graadmeter voor wat u wel en niet kunt. U doet teveel als de pijn toeneemt en/of meer uitstraalt naar de arm. Neem de eerste zes weken, verdeeld over de dag, rust door te gaan liggen. Beweeg regelmatig uw hoofd en armen, dit bevordert uw herstel.

Wat doet fysio bij nekhernia?

Fysiotherapie bij een nekhernia Onder begeleiding van een fysiotherapeut kunt u met gerichte oefeningen de spierstabiliteit, -sterkte en houding verbeteren. Dit zorgt ervoor dat de nekpijn vermindert. Wat u mag en kan doen, hangt af van uw nekklachten en de plek van de hernia.

Hoe lang duurt herstel nekhernia operatie?

De herstelperiode duurt ongeveer 6 weken. In die periode is het belangrijk activiteiten te beperken, waarbij u uw armen gebruikt en daarmee uw nek belast. U mag niet deelnemen aan het verkeer. Als het herstel vlot verloopt, mag u naar eigen gevoel en inzicht meer doen.

Hoe behandel je een nekhernia?

Behandeling van nekhernia. De behandeling van nekhernia bestaat uit pijnstillers en bewegen: Tegen de pijn kunt u pijnstillers nemen: paracetamol en/of een NSAID (ibuprofen, diclofenac of naproxen ). Blijft u toch veel pijn houden, dan kan de huisarts sterkere pijnstillers (zoals tramadol of morfine ) voorschrijven.

Welke oefeningen bij een nekhernia?

Oefening 1: U zit rechtop in een stoel. Draai nu uw hoofd heel voorzichtig naar de rechterschouder. Houd deze positie vijf seconden vast. Herhaal de oefening met uw andere schouder.

https://www.youtube.com/watch?v=jh1uBJ2-jwk