Inhoudsopgave
Welke gebieden horen bij Rusland?
Het kleinste ‘normale’ deelgebied (buiten Moskou en Sint-Petersburg) is de autonome deelrepubliek Ingoesjetië in de Noordelijke Kaukasus. De deelgebieden met de grootste bevolking zijn Moskou, de omringende oblast Moskou en de kraj Krasnodar, allen in het Europese deel.
Hoeveel deelgebieden heeft Rusland?
Rusland is een federatie die bestaat uit 85 deelgebieden (Russisch: субъект(ы); subjekty, enkelvoud subjekt).
Wat importeert Rusland?
Trends in import uit Rusland Ruwe aardolie en aardolieproducten zijn veruit de belangrijkste importproducten uit Rusland. De invoerwaarde van bijna € 12 miljard is meer dan 10 keer zo hoog als de waarde van de nummer twee, non-ferrometalen.
Hoeveel provincies telt Rusland?
De federatie telt, na een aantal hervormingen, 85 deelgebieden: 46 oblasten (provincies), 22 republieken (respoebliki), 9 krajs, 1 autonoom oblast (het Joodse Autonome Oblast), 4 autonome districten (okroegs) en 3 federale steden (Moskou, Sint-Petersburg en Sebastopol (betwist)).
Welke landen deelt Rusland zijn grenzen met Rusland?
Rusland deelt zijn grenzen met de volgende veertien landen (tegen de klok in van noordwest naar zuidoost): Noorwegen, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Wit-Rusland, Oekraïne, Georgië, Azerbeidzjan, Kazachstan, China, Mongolië en Noord-Korea. Verder is het door een smalle zeestraat gescheiden van de Verenigde Staten (Alaska) en Japan.
Waarom is Rusland onafhankelijk van GOS?
Rusland is een onafhankelijk land en invloedrijk lid van het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS). In diplomatieke zaken wordt Rusland gezien als de opvolgerstaat van de Sovjet-Unie. Rusland telde op 1 januari 2015 146.270.330 inwoners volgens gegevens van de Russische overheid.
Wat zijn de republieken van Russland?
Rusland noemt ze zelf overigens gewoon “republieken” (zonder “autonoom” ervoor). (groen weergegeven hieronder) 46 oblasten (provincies) (Russisch: области) – de standaard-provincies met een door de Russische president benoemde gouverneur en lokaal verkozen wetgevende organen.