Hoe kan verpleegkundige zelfmanagement bevorderen?

Hoe kan verpleegkundige zelfmanagement bevorderen?

Zelfmanagement vertrekt vanuit wat de zorgvrager belangrijk vindt; de zorgdoelen staan daarom niet altijd centraal. Samen beslissen is een voorwaarde voor goede zelfmanagementondersteuning: de zorgverlener kan niet alleen beslissen wat goed is voor de zorgvrager en wat niet. Dat kunnen ze alleen samen vaststellen.

Wat is zelfmanagement verpleegkundige?

bij zelfmanagement gaat het erom dat de zorgverlener samen met de patiënt onderzoekt wat de patiënt nastreeft als het gaat om gezondheid, functioneren in werk, gezin, sociaal leven en kwaliteit van leven. ook kunnen zij samen nagaan hoe dat valt te bereiken.

Waarom moet een verpleegkundige goed kunnen rekenen?

Als verpleegkundige moet je de juiste hoeveelheid medicijnen of vloeistoffen kunnen berekenen. Helaas worden er in de praktijk door verkeerde berekeningen medische missers gemaakt. Door verkeerde hoeveelheid medicijnen kunnen patiënten ziek worden en zelfs overlijden.

Hoe bevorder je het zelfmanagement?

Vijf stappen om zelfmanagement te stimuleren (5 A’s) Afspreken: help bij het stellen van haalbare doelen en neem gezamenlijk besluiten. Assisteren: help bij persoonlijke barrières en ga na of er behoefte is aan extra ondersteuning. Arrangeren: maak samen een specifiek plan voor (vervolg)ondersteuning.

Wat houdt verpleegkundig rekenen in?

Verpleegkundig Rekenen wordt soms ook wel Medisch Rekenen genoemd. Het is voor vele (toekomstig) zorgprofessionals een lastig onderwerp. Het is namelijk verplicht om een voldoende te halen voor deze toets. Het maakt namelijk onderdeel uit van opleidingen in de zorg, zowel op mbo als hbo.

Wat betekent V V medisch rekenen?

Uitleg. Je gaat steeds berekenen hoeveel ml je van een bepaalde oplossing moet injecteren. Dit deel je door wat er aanwezig is (in mg) per 1 ml. Formule: Voorschrift (V) / Aanwezig per 1 ml (A).