Inhoudsopgave
- 1 Welk voorbehoedsmiddel wordt je niet meer ongesteld?
- 2 Hoe lang geen menstruatie na stoppen pil?
- 3 Kun je zwanger worden als je niet meer menstrueert?
- 4 Hoe wordt anticonceptie vergoed?
- 5 Wat zijn de top tien anticonceptiepillen?
- 6 Wat is de eigen bijdrage van anticonceptiemiddelen?
- 7 Hoe weet ik of ik niet meer vruchtbaar ben?
Welk voorbehoedsmiddel wordt je niet meer ongesteld?
De prikpil is een injectie die je arts om de 12 weken toedient. Hij is er in twee soorten: een injectie in de spier of een injectie onder de huid. Je hebt geen invloed meer op je menstruatie en het terugkeren van de vruchtbaarheid kan na het gebruik van de prikpil een jaar of langer duren.
Hoe lang geen menstruatie na stoppen pil?
De eerste maanden na het stoppen met de pil kan het veel langer duren voordat je weer ongesteld wordt. Gemiddeld duurt het tussen de 6 maanden en een jaar voordat er weer een regelmatige cyclus is.
Kan je in 1 keer stoppen met de pil?
Je kunt op elk moment stoppen met de pil, maar vaak wordt geadviseerd om je strip af te maken. Tijdens de onttrekkingsbloeding die volgt ben je gewoon nog beschermd. Pas op de dag dat je aan een nieuwe strip zou beginnen, maakt je lijf zich op om de natuurlijke cyclus weer over te nemen.
Kun je zwanger worden als je niet meer menstrueert?
Ja, een zwangerschap in de overgang is nog steeds mogelijk. Wanneer je in de overgang komt, is namelijk niet meteen je menstruatie ten einde. Zolang je nog menstrueert – ook al heb je een onregelmatige menstruatiecyclus door veranderende hormoonspiegels – heb je nog een eisprong.
Hoe wordt anticonceptie vergoed?
Anticonceptie voor vrouwen wordt deels vergoed vanuit de basisverzekering. Voor vrouwen tot 18 jaar wordt anticonceptie vergoed vanuit de basisverzekering. Er geldt geen eigen risico. Voor vrouwen van 18, 19 of 20 wordt anticonceptie vergoed vanuit de basisverzekering. Er geldt hierbij wel een eigen risico.
Wat is anticonceptie voor vrouwen?
Er zijn verschillende soorten anticonceptie voor vrouwen, zoals: De pil. Het spiraaltje. Het pessarium. De vaginale ring. Er zijn middelen met of zonder hormonen. Iedere vrouw is anders en daarom kunnen zij zelf kiezen welk middel zij prettig vinden en willen gebruiken. Ga direct naar de vergoedingen voor anticonceptie per zorgverzekeraar.
Wat zijn de top tien anticonceptiepillen?
Om het overzicht te behouden hebben wij de top tien anticonceptiepillen op een rijtje gezet. 1. Microgynon 30 De Microgynon 30 staat met stipt op numero uno in de top tien van anticonceptiepillen.
Wat is de eigen bijdrage van anticonceptiemiddelen?
Eigen bijdrage. Voor sommige (merken van) anticonceptiemiddelen geldt een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage geldt voor alle vrouwen, ongeacht de leeftijd. Ook deze kosten kunnen worden afgedekt met een aanvullende verzekering. Op de website medicijnkosten.nl kun je controleren of er een eigen bijdrage geldt voor een bepaald anticonceptiemiddel.
Hoe weet je dat je niet meer vruchtbaar bent?
De laatste menstruatie De gemiddelde leeftijd waarop Nederlandse vrouwen hun laatste menstruatie hebben (menopauze) en niet meer vruchtbaar zijn, is 51 jaar. Maar pas wanneer een vrouw een jaar niet heeft gemenstrueerd, is het zeker dat het echt de laatste menstruatie is geweest en dat zij niet meer vruchtbaar is.
Hoe weet ik of ik niet meer vruchtbaar ben?
Je lichaam doet er een aantal jaren over om te veranderen van vruchtbaar naar niet vruchtbaar. Dan zijn er geen eicellen meer over die kunnen rijpen. Bij de overgang kunnen klachten en symptomen voorkomen, zoals opvliegers, hartkloppingen of (nachtelijke) zweetaanvallen. De overgang is niet hetzelfde als de menopauze.