Inhoudsopgave
Wat is een Carpule?
Soorten anesthetica Het is belangrijk om te weten wat er precies in een carpule verdoving zit. Deze bestaat uit meerdere componenten: Anestheticum: lidocaïne, articaïne, mepivacaïne. Een bewaarmiddel: parabeen of sulfiet.
Wat is Intraligamentair?
Intraligamentaire verdoving Deze verdoving gebruiken we wanneer we slechts één kies moeten behandelen. Hierbij injecteert de tandarts verdovingsvloeistof in het tandvlees op de plek van de vier worteluiteinden van een kies. Deze verdovingstechniek wordt als pijnvrij ervaren.
Wat is Intrapulpaire anesthesie?
Bij intrapulpaire verdoving wordt in het wortelkanaal zélf verdoofd. Dit wordt toegepast als tijdens een wortelkanaalbehandeling de geplaatste verdoving onvoldoende blijkt te werken.
Wat zit er in een verdoving?
Veel gebruikte lokale anesthetica zijn articaïne, bupivacaïne, lidocaïne, novocaïne, mepivacaïne en ropivacaïne. Er zijn 2 hoofdgroepen lokale anesthetica: de esters en de amiden. De esters zoals procaïne en cocaïne worden nauwelijks meer gebruikt in verband met de hogere kans op allergische reacties.
Waarmee verdooft een tandarts?
De meest gebruikte verdoving in Nederland is Articaine i.c.m. adrenaline, dit werkt snel en goed. Citanest is toch wat minder sterk dan Articaine en je mogelijk wat langer moeten wachten en/of meer moeten verdoven, voordat het voldoende werkzaam is.
Wat is Intraligamentaire anesthesie?
De intraligamentaire anesthesie waarbij de verdovingsvloeistof in de ruimte tussen de wortel en het kaakbot wordt gespoten. Hierbij wordt alleen de betreffende tand of kies verdoofd en minder van de omliggende weefsels.
Wat is een Quicksleeper?
De Quicksleeper is een computergestuurde verdoving die direct in het kaakbot wordt aangebracht. Voordat dit gebeurd wordt er eerst met een ultradun naaldje een voorverdoving aangebracht. Met dit naaldje wordt er een piepklein gaatje geboord waar vervolgens de echte verdoving kan worden geplaatst.
Wat is een Intraligamentaire verdoving?
Wat is anesthesie tandarts?
De verdoving bestaat uit een klein prikje, waarna u meestal geen pijn meer voelt. Het verdovingsmiddel wordt in de buurt van een zenuw gespoten. Hier voelt u nauwelijks iets van. Doordat de werking van deze zenuw tijdelijk wordt geblokkeerd, voelt u geen pijn of prikkelingen.