Hoeveel graden steunkousen wassen?

Hoeveel graden steunkousen wassen?

Wasmachine. Je kunt compressiekleding ook wassen in de wasmachine, bij voorkeur in een waszakje. Bij elk artikel is aangegeven op hoeveel graden je deze kunt wassen, maar je kunt als leidraad 30 tot 40 graden aanhouden. Gebruik geen wasverzachter, dit tast de compressie in de kleding aan!

Welk wasmiddel voor steunkousen?

U kunt uw elastische kousen wassen in de wasmachine (fijnwasprogramma 40° C) of met de hand. Gebruik voor het wassen alleen fijnwasmiddel. Gebruik geen wasverzachter omdat dit de poriën kunnen verstoppen waardoor de vezels kunnen gaan klitten. Gebruik voor het wassen van uw compressiekousen het liefst een wasnetje.

Hoe warm was je steunkousen?

Steunkousen kun je op 40 graden wassen in de wasmachine met een vloeibaar fijnwasmiddel of met de hand. Rol de steunkousen na het wassen in een handdoek zodat het overtollige vocht eruit wordt gedrukt, want de kousen mogen niet op hoge toeren worden gecentrifugeerd.

Hoe moet ik steunkousen wassen?

Bij voorkeur met de hand en met een speciaal wasmiddel voor steunkousen. Spoel na het wassen de steunkousen goed uit. Zo blijven de kousen het langst mooi en behouden ze langer hun werking. Je kunt compressiekleding ook wassen in de wasmachine, bij voorkeur in een waszakje.

Waarom steunkousen met open tenen?

De steunkous met open teen zorgt ervoor dat de kuitspier aangespannen wordt en tegendruk geeft om zo de bloedcirculatie te verbeteren en dat vocht (oedeem) niet de kans krijgt om te ontsnappen in de weefsels. Hierdoor blijven uw benen dun en krijgt u geen gezwollen enkels.

Hoe snel werken steunkousen?

Bij een medische steunkous klasse 2 die dagelijks gebruikt en gewassen wordt blijft de compressie ongeveer 6 maanden behouden. Bij de meeste kousen kan de compressie zelfs langer behouden blijven. Maar bij veel dragen verslijten de kousen natuurlijk sneller en daar kan de compressie reeds vroeger minder worden.

Waarom geen steunkousen aan in de nacht?

Wanneer je ligt is de druk in de slagaderen een stuk lager dan wanneer je staat. De uitwendige druk die een steunkous geeft, wordt dan relatief te hoog ten opzichte van de inwendige druk in de slagaderen. Dit kan de bloeddoorstroming belemmeren.