Inhoudsopgave
Wat is een vv6?
Zorgprofiel VV06 / ZZP6 – Beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging. Cliënten die uitgebreide verzorging en verpleging nodig hebben omdat zij lichamelijk ziek zijn, komen in aanmerking voor dit pakket. Zij krijgen verzorging en begeleiding bij alledaagse dingen in een beschermde omgeving.
Hoeveel uur krijg je voor ZZP 6?
Hoeveel uur zorg krijgt u? Gemiddeld krijgt u 16,5 tot 20,0 uur per week hulp en zorg bij het wonen. De zorgtijd is bedoeld voor zowel hulp die u alleen krijgt, als hulp die u in een groep cliënten krijgt (zoals samen eten, dagbesteding, of sociaal-culturele activiteiten).
Wat zit er in zzp6?
U komt voor ZZP 6 in aanmerking als u door een kwetsbare gezondheid geheel zorgafhankelijk bent en intensieve zorg, begeleiding en persoonlijke verzorging nodig heeft. Ook moet u 24 uur per dag een beroep kunnen doen op zorg en begeleiding.
Wat is vv 6?
VV 5: Beschermd wonen met intensieve dementiezorg. VV 6: Beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging. VV 7: Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, nadruk op begeleiding. VV 8: Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, nadruk op verzorging en verpleging.
Wat is een ZZP 7?
Beschermd wonen met zeer intensieve zorg en nadruk op begeleiding (ZZP 7) U komt voor ZZP 7 in aanmerking als u vanwege een kwetsbare gezondheid en problemen met oriëntatie en geheugen meerdere keren per dag afhankelijk bent van (intensieve) zorg en verpleging, begeleiding en persoonlijke verzorging.
Wat is vv 5?
Met een VV5 zorgprofiel heeft u recht op 18 uur zorg per week. Hierbij is verpleegkundige aandacht noodzakelijk en is er continu hulp, toezicht of sturing nodig. Er is vaak hulp nodig als het gaat om mobiliteit.
Wat is een verpleeghuis?
Wat is een verpleeghuis? In een verpleeghuis krijgt u intensieve zorg of zware medische behandelingen. U komt in een verpleeghuis als u ernstige lichamelijke of psychische beperkingen heeft. U hoeft niet (meer) in een ziekenhuis te liggen maar heeft (nog steeds) behandeling nodig.
Hoe regelt u de opname in het verpleeghuis?
Hoe regelt u de opname in het verpleeghuis? Als het thuis echt niet meer gaat, kunt u dat met uw huisarts of de wijkverpleegkundige bespreken. Eén van beiden kan dan een opname in het verpleeghuis aanvragen. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) geeft daarna de indicatie af. In die indicatie staat precies hoeveel hulp en zorg er nodig is.
Wat is de eigen bijdrage voor verpleeghuiszorg?
Verpleeghuiszorg wordt betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Je betaalt voor Wlz-zorg een eigen bijdrage aan het CAK. Dat geldt ook voor PGB en verpleeghuiszorg thuis. Het CAK berekent hoeveel je moet betalen. Ook stuurt het CAK een factuur voor de eigen bijdrage.
Wat is de indicatie voor een verpleeghuis?
Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) geeft daarna de indicatie af. In die indicatie staat precies hoeveel hulp en zorg er nodig is. De indicaties voor ouderen in een verpleeghuis worden uitgedrukt in VV’s: Verpleging en Verzorging. Zo bestaat er een indicatie ‘VV Beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging’.