Welke beroepen kun je doen met mechatronica?

Welke beroepen kun je doen met mechatronica?

Met een bachelor diploma Mechatronica op zak kun je bijvoorbeeld service engineer, industrieel automatiseerder, mechanical design engineer, tester, projectleider, besturingstechnicus of technisch adviseur worden.

Wat doet een Mechatronica in?

Mechatronica is een integratie van werktuigbouwkunde, elektronica en informatietechniek. Als monteur mechatronica hou je je bezig met het bouwen van machines en producten. Daarnaast bouw je ook onderdelen van deze machines. Wanneer je je werk klaar hebt controleer je of alles goed past en compleet is.

Waar valt mechatronica onder?

Mechatronica is een technische discipline die bestaat uit de combinatie van de volgende ingenieursdisciplines: Elektrotechniek.

Is mechatronica een goede studie?

De hbo bachelorstudie Mechatronica is een combinatie van verschillende vakgebieden: Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Technische Informatica en Meet- en regeltechniek….Kansen op de arbeidsmarkt.

Prognose Zeer goed
Uitwijk​mogelijkheden naar andere sector Gemiddeld
Uitwijk​mogelijkheden naar andere beroepsgroep Laag

Wat is het verschil tussen Elektrotechniek en mechatronica?

Mechatronica gaat om het integreren van drie elementen: Elektronica, Werktuigbouwkunde en Informatica. Met jouw specifieke kennis van integrale mechanische vraagstukken ben jij onmisbaar bij het optimaliseren van systemen, processen en machines. Mechatronica is een van de​ majors van de opleiding Elektrotechniek.

Hoeveel verdient een mechatronica?

Na je studie start je tussen de 2145 euro en 2836 euro bruto. Dit kan na 10 jaar oplopen naar 3222 euro tot 4640 euro bruto. In onderstaande grafiek zie je hoe jouw salaris zich kan ontwikkelen als je aan het werk gaat na de opleiding Mechatronica.

Wat verdient een hbo mechatronica?

Hoeveel verdient een Mechatronica?

Hoe lang duurt een opleiding Mechatronica?

De opleiding Technicus Mechatronica Systemen is beschikbaar als BOL- en BBL-opleiding. Je krijgt drie jaar lang les, theorie en praktijk, op niveau 4. In deze periode werk je veel aan projecten. Meestal werk je alleen, maar soms ook in een team.