Wat is het verschil tussen NIC en NOC?

Wat is het verschil tussen NIC en NOC?

De NANDA –I classificatie omvat de verpleegkundige diagnoses, de NIC de verpleegkundige interventies en de NOC de verpleegkundige zorgresultaten, gezamenlijk NNN genoemd.

Hoe gebruik je NIC NOC?

Voor het kiezen van interventies wordt vervolgens de Nursing Interventions Classification (NIC) gebruikt….Je doet dit als volgt:

  1. Je stelt een verpleegkundige diagnose;
  2. Je beschrijft de gewenste resultaten;
  3. Het kiest de beste oplossing (zoals thuiszorg inschakelen of het dieet aanpassen).

Wat is de betekenis van NIC?

(Of Network Interface Card. Een onderdeel in de computer dat ervoor zorgt dat hij gegevens kan doorsturen via een kabel. De kaart heeft ongeveer hetzelfde doel als een modem, namelijk gegevens versturen, maar is veel sneller.)

Hoeveel interventies NIC?

De eerste Amerikaanse editie verscheen in 1992. In de zesde, meest recente Amerikaanse editie staan 554 interventies beschreven, deze is vertaald naar het Nederlands in de vierde, herziene editie, uitgebracht in 2016 en is voor het eerst ook beschikbaar via een app.

Wat zijn de hoofdkenmerken van een NIC?

De belangrijkste kenmerken van de NIC zijn:

  • volledigheid: 565 interventies, waarvan 15 geheel nieuwe en 95 herziene interventies;
  • evidence based;
  • vanuit de bestaande praktijk ontwikkeld;
  • weerspiegelt de actuele klinische praktijk en recent onderzoek;
  • duidelijke en klinisch zinvolle terminologie;

Wat zijn twee hoofdkenmerken van een NIC?

Met de Newly Industrialized Countries, oftewel NIC’s worden landen met een snelgroeiende economie bedoeld. Hieronder vallen Singapore, Thailand, Turkije, China, India, Maleisië, Hongkong, Taiwan, Vietnam, Filipijnen en Indonesië. Ook Mexico wordt tegenwoordig tot de Newly-industrialized countries gerekend.

Wat is het doel van Nanda?

NANDA-I staat voor NANDA International (voorheen de North American Nursing Diagnoses Association). NANDA-I is in 1982 begonnen met het ontwikkelen van een eenduidig verpleegkundig begrippenkader. Dit heeft geresulteerd in een classificatie en standaardisatie van verpleegkundige diagnosen.