Inhoudsopgave
Wat zijn de symptomen van syndroom van Tietze?
Symptomen. Het syndroom van Tietze uit zich als een pijnlijke plek met soms milde zwelling ter hoogte van uw borst. De pijn treedt op bij bewegen, hoesten, niezen en bij druk. Soms wordt aan de kant van de zwelling een uitstralende pijn gevoeld in de arm.
Hoe syndroom van Tietze behandelen?
Syndroom van Tietze
- Syndroom van Tietze. Wat is het? Tussen het borstbeen en de ribben zit wat kraakbeen.
- Injectie. Injectie met een ontstekingsremmend middel.
- Zenuwblokkade. Zenuwblokkade met stroom (PRF-behandeling)
Is het syndroom van Tietze te genezen?
Blijvende genezing is (nog) niet mogelijk, kans op terugkeer is groot. Over het algemeen bestaat de behandeling van het syndroom van Tietze bestaat uit het toedienen van ontstekingsremmende medicijnen (NSAID’s), een lokale injectie met een verdovingsmiddel (anaestheticum) of een intercostale zenuwblokkade.
Wat is een borstbeen?
Het borstbeen is een bot dat in het midden van de borstkas zit. Het bestaat uit drie delen: het handvat (manubrium), het middendeel, en het zwaardvormig uitsteeksel (processus xiphoideus). De Latijnse is ‘sternum’.
Wat zijn de ribben van het borstbeen?
De ribben worden onderverdeeld in twee categorieen; de ‘echte’ en de ‘valse’ ribben. De echte ribben zijn de nummers 1 t/m 7, zij hebben een verbinding met het borstbeen. De valse ribben hebben geen directe verbinding met het borstbeen.
Wat is de algemene pijn achter het borstbeen?
Het algemene kenmerk in alle gevallen is echter lichte tot ernstige pijn achter het borstbeen. Deze pijn kan abrupt zijn, of het kan enkele dagen mild aanwezig zijn voordat het ernstig wordt. De pijn kan als stekend, drukkend, zeurend of prikkend worden ervaren.
Wat is een letsel aan het borstbeen?
Verwonding aan dit gewricht kan pijn en ongemak in je borstbeen en in het bovenste deel van de borstkas veroorzaken waar dit gewricht zit. Veel voorkomende symptomen van letsel aan dit gewricht zijn onder meer: een lichte pijn en/of zwelling rond het bovenste deel van de borstkas en het sleutelbeengebied.