Inhoudsopgave
Hoe kun je iemand onder hypnose brengen?
Zo kun je iemand onder hypnose brengen door een inductie gebaseerd op lichamelijke ontspanning, of door iemand zich te laten concentreren, fixeren op een bepaald punt of door het gebruik van zintuigelijk en niet zintuigelijk verifieerbaar taalgebruik (zie ook hieronder).
Kan je echt onder hypnose?
Hypnose echt in therapie Wetenschappelijke studie heeft aangetoond dat hypnotherapie werkt. Het kan bijvoorbeeld helpen bij psychische problemen, maar zelfs ook bij zaken als huidproblemen, pijnbestrijding en bij de wens om af te vallen, werkt het. In een sessie van 60 minuten kan al veel bereikt worden.
Kan iedereen leren hypnotiseren?
Iedereen kan in hypnose, maar het gaat niet bij iedereen even diep. Nog een misvatting over hypnose is dat veel mensen denken dat niet iedereen in hypnose kan. Ze geloven dat hypnose bijvoorbeeld helemaal niet zou werken op zichzelf omdat ze zich niet goed kunnen voorstellen hoe groot de kracht van hypnose juist is.
Hoe kun je jezelf hypnotiseren?
Steeds meer met iedere keer dat je uitblaast. Haal adem met je diafragma, dat wil zeggen als je inademt gaat je buik uit, en bij uitblazen trekt je buik weer in. Je kunt ook elke keer met uitblazen het woord Relax zeggen, of ontspan. Herhaal dit voor zeker 10 keer, of net zo lang tot je je helemaal ontspannen voelt.
Wat kun je bereiken met hypnose?
Met hypnose en/of IEMT werken we met je onderbewuste en op gevoelsniveau. Hierdoor kunnen we beperkende overtuigingen, associaties, negatieve gevoelens etc. vervangen, updaten of loslaten. Het onderbewustzijn en gevoelsniveau, zijn krachtiger en machtiger dan het bewustzijn.
Wat voel je als je onder hypnose bent?
Sommige mensen ervaren een gevoel van zwaarte of gevoelloosheid, bijna alsof ze niet kunnen bewegen. Anderen voelen zich gewichtloos, zo licht als een ballon, bijna alsof ze zweven. Dus hoe kunnen deze verschillen zo gevarieerd zijn? In hypnose kan iemands ademhaling versnellen of vertragen.
Is hypnose betrouwbaar?
Bij hypnose tonen ze aan dat hypnose goed is om bepaalde aandoeningen te behandelen, zoals het prikkelbaredarmsyndroom en chronische pijn. Voor andere aandoeningen, zoals roken, angst of posttraumatische stress is er geen sluitend bewijs dat hypnose kan helpen, vaak omdat er een gebrek is aan betrouwbaar onderzoek.