Welke Injectieplaatsen worden bij de volgende soorten humane insuline gebruikt?

Welke Injectieplaatsen worden bij de volgende soorten humane insuline gebruikt?

Humane insuline

  • Buik (snelle insuline-absorptie) De injectie gebeurt best op een handbreedte aan weerszijden van de navel.
  • Dijen (langzame insuline-absorptie) Inspuitingen gebeuren best enkel in het bovenste buitenste deel van de dijen.
  • Billen (langzame insuline absorptie)

Wat is een rotatieschema?

De rotatiekaart helpt kinderen te onthouden waar ze hebben gespoten en om telkens op een andere plek in het lichaam te spuiten. Ze plaatsen hem op hun buik en drukken een duimpje van de kaart uit. Op die plaats spuiten ze. De duimpjes plakt het kind op een spelkaart.

Waar kun je snelwerkende insuline spuiten?

Kortwerkende insuline werkt het snelst als het onder de buikhuid wordt geïnjecteerd. Wanneer de insuline maar heel geleidelijk zijn werk moet doen, dus bij langwerkende insuline, is het beter om te injecteren in bil of been.

Wanneer injecteer je insuline in de buik?

Bij injectie in de buik wordt de insuline relatief snel opgenomen in het lichaam. Injecteer niet hoger dan het begin van de ribben en prik niet direct rond de navel. Verder kun je het hele gebied van de buik gebruiken. Injecteer in de arm of in het been wanneer je gebruik maakt van langwerkende insuline.

Welke plaatsen zorgen voor snelle opname van de insuline?

Injectieplaatsen op de buik zorgen voor snelle opname van de insuline. Injectieplaatsen op het bovenbeen en op de billen zorgen bij sommige soorten insuline voor langzame opname.

Waar Mag ik insuline inspuiten in het lichaam?

Waar mag ik insuline inspuiten in het lichaam? De meest gebruikte plaatsen zijn de buik en de bovenbenen. Bij injectie in de buik wordt de insuline relatief snel opgenomen in het lichaam. Injecteer niet hoger dan het begin van de ribben en prik niet direct rond de navel.

Wat zijn de doseringen van korte en middellange insuline?

Twee dagelijkse doseringen van korte en middellang actieve insuline. Deze worden gegeven voor het ontbijt en voor de avondmaaltijd. De kortwerkende insuline helpt je lichaam bij de verwerking van glucose in de ochtend en avond. De middellang werkende insuline is actief in de namiddag en tijdens de nacht.