Waarom moest Nederland Indonesie als kolonie opgeven?

Waarom moest Nederland Indonesie als kolonie opgeven?

Nederland heeft zichzelf uit Indonesië laten verdrijven als gevolg van het door hun gevoerde beleid. Indonesië werd in het begin beschouwd als een kolonie die de Nederlandse schatkist moest vullen, maar op ten duur probeerde Nederland toch ook voor de Indonesische bevolking goede dingen tot stand te brengen.

Hoe verliep in de 16e eeuw de Spaanse kolonisatie van Midden Amerika?

Met een klein leger trekken de conquistadores steeds verder het binnenland in. Binnen korte tijd komt heel het Amerikaanse continent onder gezag van de verschillende Europese grootmachten te staan. Aan het einde van de zestiende eeuw heeft Spanje heel Midden-Amerika en een groot deel van Zuid-Amerika in bezit genomen.

Wat waren de koloniën van Nederland?

Koloniën van Nederland waren Nederlands-Indië, Nederlands-Nieuw-Guinea, Suriname en de Nederlandse Antillen ( Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint-Maarten, Sint Eustatius en Saba ). In eerdere tijden had Nederland ook koloniale bezittingen in New York, Brazilië, langs de kust van Guinee, de Kaapkolonie ( Zuid-Afrika ),

Wat is een kolonie in 1898?

Kolonisatie en imperialisme in 1898 Een kolonie (meervoud: koloniën, kolonies) is een territorium onder bestuur van een soevereine staat, maar vallend buiten het eigenlijke grondgebied van dat moederland. Oorspronkelijk was kolonisatie de vestiging van een deel van een bevolking buiten het eigenlijke territorium van dat volk.

Wat waren de eerste Europese landen die gingen koloniseren?

Spanje en Portugal waren de eerste Europese landen die gingen koloniseren. Spanje hield zich vooral bezig met Amerika, waaronder voornamelijk Zuid-Amerika. Rond de plaats waar Columbus in 1492 aan land kwam in Noord-Amerika, zijn grote delen veroverd. Dit breidde zich al snel uit tot ook delen in Zuid-Amerika, vanaf rond 1500.