Waar is pastinaak goed voor?

Waar is pastinaak goed voor?

In deze opvallende groente vind je veel vezels, vitamine C (voor je immuunsysteem), kalium (goed tegen hoge bloeddruk), foliumzuur en antioxidanten. Ook stimuleert het eten van pastinaak de werking van de nieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. En oja, deze witte rakker bevat weinig calorieën.

Is pastinaak ongezond?

Pastinaak is bijzonder rijk aan vitaminen en dat maakt deze ‘witte wortel’ erg gezond. In slechts 100 gram pastinaak zit al 29 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Ook bevat pastinaak een grote hoeveelheid vitamine B11 – beter bekend als foliumzuur. En daar blijft het niet bij.

Hoe ziet een rettich eruit?

Rettich ziet eruit als een grote, witte winterpeen en is nauw verwant aan radijs. De groente behoort tot dezelfde familie als de koolgewassen. De witte wortels van rettich zijn zo’n 20 tot 30 cm lang. Er worden ook nieuwe rode, roze en bruine rettichsoorten gekweekt, maar onder de schil zijn ze nog steeds wit.

Hoe maak je een pastinaak bereiden?

Pastinaak bereiden is erg eenvoudig. De beste aanpak is de buitenkant van de wortel dunnetjes met een schilmesje verwijderen, in ieder geval zodat alle aarderesten eraf zijn. Vervolgens is de wortel naar keuze op te snijden. Omdat de wortel smal toeloopt kan het lastig zijn gelijke blokjes te snijden.

Hoe snijd je pastinaak in de oven?

Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd 600 gram pastinaak in grove stukken. Wentel ze in een ovenschaal door wat neutrale olie en breng ze op smaak met zout en peper. Schuif het geheel in de oven en laat ze 25 tot 40 minuten roosteren tot ze zacht zijn; haal ze eruit voordat ze uitdrogen.

Hoe gaar is de pastinaak?

Breng een kleine hoeveelheid water met een beetje zout aan de kook. Kook de pastinaak in ongeveer 10 minuten gaar op een zacht vuur. Wanneer de pastinaak gaar is, kun je deze verwerken in verschillende gerechten.