Inhoudsopgave
Hoeveel Stookdagen per jaar?
In Nederland wordt ongeveer 220 dagen per jaar gestookt. De verdeling van stookdagen bij verschillende temperaturen is als volgt: 160 dagen met een buiten temperatuur welke ligt tussen de 18 – 8°C (73%) 40 dagen met een buiten temperatuur welke ligt tussen de 8 – 3°C (18%)
Wat zijn Koeldagen?
De warmte kan worden uitgedrukt in het aantal koeldagen. Dit is een maat voor de hoeveelheid energie die nodig is om een huis te koelen. Het kan ook een maat zijn voor andere zomerse zaken, zoals strandbezoek, drankconsumptie en hittestress.
Hoeveel dagen verwarmen?
Het aantal graaddagen per dag is het verschil tussen de temperatuur in huis en de gemiddelde buitentemperatuur op die dag. Er wordt uitgegaan van een gemiddelde temperatuur in huis van 18 °C. Is de gemiddelde buitentemperatuur op een dag bijvoorbeeld 10 °C, dan zijn er die dag (18-10=) 8 graaddagen.
Hoeveel kuub per Graaddag?
Is de gemiddelde buitentemperatuur bijvoorbeeld 10 graden dan levert dat 18-10 is 8 graaddagen op. Is de buitentemperatuur hoger (stel 25 graden) dan die 18 graden dan kom je altijd uit op 0, want je stookt dan ook niet. Als jij op die dag 4 m3 gas hebt verbruikt, heb je dus 4/8 = 0,5 m2 gas per graaddag verbruikt.
Hoeveel dagen per jaar staat de verwarming aan?
Het officiële stookseizoen! Dat loopt van 1 oktober tot 1 mei. Wikipedia omschrijft het stookseizoen als ‘de periode waarin de buitentemperaturen onder een bepaalde waarde (bijvoorbeeld 18,5 °C) komen. ‘ Aangezien het nu buiten 16 graden is, blijkt wel dat het stookseizoen variabel is.
Hoeveel uren verwarmen per jaar?
Die treft u ook in deze tabel. Bij een van woning 2000 – 2010 en een Betafactor van 0,8 worden dus 2000 vollast uren per jaar verwacht voor verwarming. I = Het indicatie richtgetal in Watt per m² GO bij een bepaald type woning en bepaald type ventilatie in de woning.
Wat zijn de graaddagen van de 2 voorgaande dagen?
Deze houden rekening met de graaddagen van de 2 voorgaande dagen volgens volgende formule: GDeq = 0,6 x GD van de dag zelf (D) + 0,3 x GD van de voorgaande dag (D-1) + 0,1 x GD van de dag daarvoor (D-2). Voor een bepaalde maand berekent men de som van de equivalente graaddagen van elke dag van die maand.
Wat zijn de weegfactoren van de graaddagen?
Gewogen graaddagen; Om rekening te houden met o.a. de hoeveelheid zonnestraling in huis, kunnen afhankelijk van het seizoen de graaddagen vermenigvuldigd worden met een weegfactor. Zo krijgen we de “gewogen graaddagen”. De weegfactoren zijn: • In april t/m september: 0,8 • In maart en oktober: 1,0 • In november t/m februari: 1,1
Wat zijn de equivalente graaddagen van een maand?
Voor een bepaalde maand berekent men de som van de equivalente graaddagen van elke dag van die maand. De gegevens per maand vekrijgt men door de equivalente graaddagen van elke dag van die maand op te tellen. De ‘normale equivalente graaddagen’ zijn de gemiddelde equivalente graaddagen die berekend worden over een periode van 30 jaar.
Wat zijn de graaddagen van een woning in België?
De graaddagen geven een beeld van het gemiddelde profiel van de verwarmingsnoden van een woning in België. Voor een bepaalde dag zijn de graaddagen die gebruikt worden door de aardgassector in België gelijk aan het verschil tussen 16,5°C en de gemiddelde dagtemperatuur gemeten door het KMI te Ukkel.