Hoe voelt een bloedprop in je arm?

Hoe voelt een bloedprop in je arm?

Als een bloedstolsel een ader in het been of de arm afsluit, kan het bloed niet meer weg. Het gevolg is dat het been of de arm opzwelt, de huid strak en glanzend is, warm aanvoelt en rood-paars van kleur kan zijn. Daarnaast kan het bewegen pijnlijk of vermoeiend zijn.

Wat voel je als je een bloedprop hebt?

Trombose in uw been kan de volgende verschijnselen geven: Uw kuit kan dik worden en gaan glanzen. Uw been gaat pijn doen, en wordt vaak ook rood en warm. Dit kan plotseling gebeuren of binnen een paar dagen.

Hoe herken je een trombose arm?

Het bloed kan door een bloedpropje niet wegstromen uit de arm en dit kan leiden tot: een pijnlijk, opgezette arm. strakke huid. rode of blauwachtige verkleuring van de arm of hand.

Hoe weet je dat je een bloedklonter hebt?

Hoe kun je het herkennen? Als een bloedklonter een ader verstopt, ontstaat altijd een ontsteking van de bloedvatwand. Het gaat zeer dikwijls om een spatader. Je voelt dan een pijnlijke streng, en de zone rond de ontsteking wordt rood, warm en gezwollen.

Hoe lang duurt een trombose arm?

Mensen met een armtrombose komen meestal eerst bij de internist. De standaardbehandeling is poliklinisch met tabletten (antistollingsmiddelen), waarna je naar huis gaat met het advies nog 6 maanden antistolling te blijven nemen. Bij een armtrombose is die behandeling mogelijk niet altijd de beste.

Wat zijn de eerste symptomen van trombose?

Signalen van een trombosebeen

  • Been dat opeens opzwelt.
  • Zwaar gevoel of pijn in het been.
  • Witte, rode of blauwe verkleuring van het been.
  • Strakgespannen huid: rood en glanzend, met zichtbare aderen.
  • Lichte verhoging.
  • Veel pijn in het been en/of bij het lopen.
  • Gevoel van zweepslag in de kuit.

Kun je trombose in je arm krijgen?

Wanneer een bloedstolsel een ader in uw arm afsluit, heeft u een trombose arm. Omdat het bloed niet meer weg kan stromen, zwelt het arm op. Een trombose arm kan leiden tot een levensgevaarlijke longembolie, daarom is het belangrijk om bij klachten van een trombose arm direct contact op te nemen met de huisarts.

Wat te doen aan trombose arm?

Behandeling van een trombose arm gebeurt via de internist met een antistollingsbehandeling, of via een chirurg die via een katheter het bloedpropje wegzuigt. De chirurg kan ook lokaal een oplosmiddel aanbrengen of via een operatie een beklemming of obstructie (bijvoorbeeld rib of stuk bot) wegnemen.