Wie zwanger na HSG?

Wie zwanger na HSG?

We wachten meestal een half jaar af na het maken van een HSG. Er zijn heel wat mensen die in dat halve jaar na het HSG-onderzoek zwanger worden. 6. Kijkoperatie (laparoscopie) Voor deze ingreep is een korte opname nodig.

Wat te doen na HSG?

Na het onderzoek kunt u nog enige dagen lichte (menstruatie) pijn in de onderbuik hebben, evenals wat afscheiding of gering bloedverlies. U kunt zo nodig een pijnstiller innemen (bijv. paracetamol). U kunt de dag daarna aan het werk.

Waarom geen HSG tijdens menstruatie?

Een HSG kan meestal alleen worden gemaakt: vóór de eisprong, omdat een hysterosalpingografie een jonge zwangerschap kan verstoren; na de menstruatie, omdat een hysterosalpingografie niet tijdens de menstruatie kan plaatsvinden.

Hoe lang buikpijn na HSG?

U kunt na het onderzoek last hebben van de volgende verschijnselen: Vaginaal bloedverlies Is onschuldig, duurt enkele dagen en gaat over in bruine afscheiding; Buikpijn Kan een dag ”zeurend” aanwezig blijven maar verdwijnt meestal snel na het maken van de foto.

Hoeveel kans op zwangerschap na HSG?

In het halfjaar na de HSG werd 40 procent van de vrouwen in de oliegroep zwanger, tegenover 29 procent in de watergroep.

Wat gebeurt er na HSG onderzoek?

Na het onderzoek U kunt tijdelijk buikpijn en wat vocht- of bloedverlies uit de schede hebben. U kunt hiervoor een maandverband gebruiken. Bovendien kunt u zich ook een beetje duizelig voelen. Wij raden u daarom aan iemand mee te nemen, die u na het onderzoek kan begeleiden en naar huis kan brengen.

Hoe ziet IUI traject eruit?

In de eileider ontmoeten de eicel en de zaadcel elkaar en vindt er bevruchting plaats. De eicel versmelt dan met één van de zaadcellen. De bevruchte en delende eicel wordt nu embryo genoemd en in ongeveer 4 dagen naar de baarmoeder vervoerd. In het slijmvlies van de baarmoeder vindt daarna de innesteling plaats.