Welke landen werken het minst?
Naast Nederlander worden er Denemarken (32,4), Duitsland (34,4) en Zwitserland (34,4) ook relatief weinig uren gemaakt. In Turkije en Colombia wordt er gemiddeld 48 uren per week gemaakt – gedeeld het hoogste aantal ter wereld, gevolgd door twee Midden-Amerikaanse landen, Mexico (45,2) en Costa Rica (45,0).
Welk land heeft de kortste werkweek?
De kortste werkweek maakt men namelijk in Parijs, zo’n 400 kilometer van de Nederlandse grens. Gemiddeld werkt de Parijzenaar 30,84 uur per week; net iets meer dan zijn collega’s in Lyon (31,36). Ook in Moskou, Helsinki en Wenen ligt het aantal gewerkte uren per week ruim onder het gemiddelde van 36,38 uur.
Welke landen werken het hardst?
Uit de cijfers van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) bleek dat Turkse werknemers de hardste werkers zijn ter wereld. In Turkije en Colombia werd er gemiddeld 47,9 uur per week gewerkt in 2016. Dan volgden Mexico met 45,2 uur en Costa Rica met 44,9 uur.
Waar werken vrouwen het meest?
Al jarenlang is Zweden de EU-lidstaat met de hoogste arbeidsdeelname van vrouwen. Bij de mannen is Tsjechië koploper, gevolgd door Malta. Nederlandse mannen nemen, net als in 2015, de vijfde plek in (Van den Brakel en Merens 2016).
Hoeveel uur per week werkt een gemiddelde Nederlander?
Hoewel acht uur werken op een dag nog steeds heel normaal is, is er de afgelopen decennia veel veranderd. We werken een stuk minder dan vroeger: gemiddeld zo’n 31 uur per week. Bovendien kunnen werkweken vaak flexibeler worden ingedeeld. Zo komt de werkweek van 36 uur vaker voor.
Hoeveel uur werkt de gemiddelde Nederlander?
Hoeveel uur werken is gezond?
Werken is niet alleen nodig om onze portemonnee te vullen, maar ook voor ons welzijn. In een studie rond meer dan 70.000 proefpersonen hebben Britse onderzoekers bepaald hoeveel we minimaal moeten werken om ons gelukkiger te voelen. De ‘optimale dosis werk’ bedraagt acht uur per week.
Welk land heeft de meeste burn outs?
Dat blijkt uit een studie onder 35 Europese landen door de Utrechtse hoogleraar Wilmar Schaufeli. De landen Luxemburg, Slovenië en Frankrijk scoren het hoogst op burn-out, schrijft AD Werkt.