Hoe brandnetelgier gebruiken?

Hoe brandnetelgier gebruiken?

Brandnetelgier gebruiken Eénmaal per week kan je vers water aanlengen met brandnetegelier om aan je planten geven. Ook hier is de verhouding 1 op 10. Bij 1 liter brandnetelgier moet je dus 10 liter water toevoegen. Je kan het gier gieten op de aarde rond de planten gieten of vernevelen op de bladeren.

Hoe om aftreksel te maak?

Een aftreksel bereiden Hoe maak je een aftreksel? Doe de gedroogde bladeren, bloemen, fijngemaakte zaden of wortels in een pot die je af kunt sluiten, bijvoorbeeld een theepot. Giet hier kokend water over heen en laat het mengsel 5 tot 10 minuten trekken. Zeef het aftreksel voor het inschenken.

Welke planten brandnetelgier?

Veel planten kunnen brandnetelgier goed gebruiken. Ze is zeer geschikt als bijvoeding voor veeleisende gewassen als prei, tomaten, kool, selderij en komkommer. Ook eenjarige zomerbloemen, vaste planten, rozen, bessenstruiken en vruchtbomen gedijen goed bij een scheutje brandnetelgier.

Hoe maak ik Netelgier?

Hoe brandnetelgier maken? Samenvatting

  1. 1 kg brandnetels op 10 liter water.
  2. Afdekken met voldoende verluchting.
  3. 1 tot 2 maal per dag roeren.
  4. 10-tal dagen wachten tot het gistingsproces compleet is.
  5. Brandnetelgier zeven en bewaren.
  6. Aanlengen met water, verhouding 1/10.

Hoe maak je Gier?

Zo ga je te werk:

  1. Knip de brandnetels.
  2. Gebruik een plastic ton of emmer.
  3. Knip de brandnetels in kleine stukjes en doe ze in de emmer of ton.
  4. Voeg de gewenste hoeveelheid water aan de brandnetels toe.
  5. Voeg de suiker toe.
  6. Laat de brandnetelgier trekken.
  7. Roer de gier eenmaal per dag om het gistingsproces te bevorderen.

Hoe moet je rabarber bereiden?

2. Bereiden: hoe moet je rabarber klaarmaken? Je kunt rabarber op verscheidene manieren bereiden, maar koken is toch wel veruit het meest gebruikelijk. 2.1 Rabarber koken. Koken is de meest algemene bereidingswijze. Snijd de stelen in stukken en kook het in (heel) weinig water, zodat je zoveel mogelijk kleur, vitamines en smaak behoudt.

Waar komt rabarber vandaan?

Rabarber is een mooie en winterharde vaste plant (niet wintergroen). Ze komt oorspronkelijk uit Azië. Je eet van deze plant de stelen, die zijn zuur van smaak en worden vooral gebruikt in moes, jam, taarten, etc..

Hoe eet je Rabarber in het voorjaar?

Rabarber is heel lekker en gezond, maar oogst ze vooral in het voorjaar en eet het met mate in de rest van het jaar.

Wat is een automatische tuin sproeien?

Automatische je tuin sproeien met een besproeiingscomputer. De besproeiingscomputer plaats je tussen de kraan en de tuinslang. Het apparaat heeft vaak een klein display, waarmee je de besproeiing van je tuin kunt instellen.