Inhoudsopgave
Kun je rauwe koolraap invriezen?
Je kunt het verpakken in vershoudfolie of in een afgesloten bewaarbakje doen. In de diepvries (bij minimaal -18°C) kun je rauwe koolraap tot 12 maanden bewaren. Blancheer de koolraap 2-4 minuten kort voor invriezen. De koolraap kun je vervolgens in een goed gesloten plastic zakje of bakje bewaren.
Kun je koolrabi rauw invriezen?
In de diepvries (bij minimaal -18°C) kun je rauwe koolrabi tot 12 maanden bewaren. Blancheer de koolrabi 2-4 minuten kort voor invriezen. De koolrabi kun je vervolgens in een goed gesloten plastic zakje of bakje bewaren.
Hoe moet je koolrabi bewaren?
In de koelkast bewaren koolrabi’s redelijk goed, als je het blad er eerst afhaalt en de knollen in een plastic zak stopt. Wil je ze langer bewaren dan kun je ze inkuilen. Gescheurde, misvormde, opengespleten knollen zijn niet echt ziek maar hebben een onregelmatige groei gekend. Ze zijn nog prima te eten.
Hoe kun je koolraap invriezen?
Wil je voor langere periodes koolraap bewaren, dan kun je koolraap invriezen. Eerst in frietjes of blokjes snijden. Dan kort blancheren (3-4 minuten) in water met een snufje zout. Hierna kun je de koolraap invriezen. Zo blijft het tot zes maanden goed in de vriezer.
Hoe kan je rauwe groenten invriezen?
In de praktijk is blancheren een effectieve methode om de smaak en houdbaarheid te behouden. Kun je rauwe groenten invriezen? Rauwe groenten kan je zeker invriezen. Blancheer de groenten en stop het in een luchtdichte verpakking. Bezoek een van onze pagina’s voor meer informatie over het invriezen van rauwe groenten.
Hoe lang moet je koolraap koken?
Koolraap moet je in weinig water met een snufje zout koken. Reken op een kooktijd van 12-15 minuten bij redelijk klein gesneden stukjes en 15-20 minuten als ze wat groter zijn. Als je ze op een vork kunt prikken zijn ze goed. Beetgaar is namelijk de beste garing. (Tenzij je er puree van wilt maken; laat het dan nog enkele minuten pruttelen.)
Wat zijn de verschillen in Knolraap en koolraap?
Toch zijn er duidelijke verschillen. Een knolraap is veel kleiner, gladder en mooi wit van onderen, en smaakt wat frisser, haast radijsachtig, terwijl koolraap zoetig is en meer weg heeft van een wortel en een ruwe, groengele of lichtbruine schil heeft.