Kun je medicijnen per post versturen?

Kun je medicijnen per post versturen?

Het versturen van een doosje paracetamol valt niet onder medische post. Dit geldt ook voor het versturen van andere medicijnen. Maar medicijnen per post versturen kun je beter niet doen. Sommige medicijnen moeten bijvoorbeeld bewaard blijven onder een bepaalde temperatuur.

Kun je medicijnen terugbrengen?

Volgens de richtlijnen van de gezondheidsinspectie mogen eenmaal verzonden medicijnen niet meer retour genomen worden. Om deze reden zijn medicijnen ook uitgesloten van het wettelijke retourrecht. Concreet betekent dit dat bestelde medicijnen, zodra deze verzonden zijn helaas niet meer geretourneerd kunnen worden.

Hoe medicijnen bestellen?

Regel uw zorg wanneer het u uitkomt met MijnGezondheid! Met MijnGezondheid.net kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week online zorgzaken regelen bij uw huisarts of apotheek. Zo kunt u bijvoorbeeld online een afspraak maken, herhaalmedicatie bestellen of een bericht sturen.

Wat mag je niet versturen met DHL?

Support Deze producten mag je niet met DHL versturen

  • Alcoholische dranken.
  • Kunst, antiek, edelstenen en -metalen.
  • Geld, munten, betaalpassen, telefoonkaarten, waardepapieren en -documenten (zoals paspoorten)
  • Aan bederf onderhevige producten.

Waar kan ik mijn oude medicijnen inleveren?

Medicijnen die u niet meer gebruikt kunt u inleveren bij de milieustraat en bij de meeste apotheken. U kunt ze ook bij het restafval doen. Gooi medicijnen nooit in de wc of door de gootsteen. Resten van medicijnen zijn moeilijk uit het water te zuiveren.

Wat gebeurt er met teruggebrachte medicijnen?

Medicijnen die teruggebracht worden naar de apotheek worden vernietigd, volgens Annemarie Nijpels, apotheker bij Kring Apotheek Nijpels in Eindhoven. „Ook dure medicijnen worden vernietigd. Recyclen heeft geen zin omdat dure medicijnen meestal op een speciale manier bewaard moeten worden.

Hoe krijg je een recept voor medicijnen?

Je kunt aan je huisarts en apotheker vragen welke afspraken zij hebben gemaakt over het regelen van herhaalmedicatie. Vraag ook of je de medicatie in het vervolg via de herhaalservice kunt krijgen. Soms vind je huisarts het nodig om (aanvullend) onderzoek te doen voordat hij/zij een herhaalrecept uitschrijft.

Hoe werkt een herhalingsrecept?

Het kan een herhaalrecept zijn als de voorschrijver (arts) dat op het recept heeft gezet, ook wel ‘iter’ genoemd. Op een voorschrift kan dus vier maal iter staan. Dat betekent vier maal dit recept herhalen. Als dit niet op het recept vermeld staat, is het geen herhalingsrecept.