Inhoudsopgave
Waarom geen bloemen in oleander?
Het gaat meer om te lage temperaturen. In een warm jaar is de bloei veel beter. Tijdens een koude zomer willen ze vaak helemaal niet of nauwelijks bloeien. Zet hem dus zo warm en licht mogelijk.
Wat is giftig aan de oleander?
Toxiciteit. Door de aanwezigheid van hartglycosiden zijn alle delen van de plant giftig. De actieve componenten van de plant hebben een uitwerking op het hart die vergelijkbaar is met deze van vingerhoedskruid (Digitalis purpurea). Vergiftigingen kunnen al optreden bij inname van zeer kleine hoeveelheden plantmateriaal …
Wat zijn de bloemen van oleanders?
Oleanders zijn verkrijgbaar in veel verschillende bloemkleuren, van roze, rood, geel en wit en alles wat daartussenin zit, met enkele, dubbele of gevulde bloemen. Ze bloeien van het begin van de zomer tot eind september. De plant is wintergroen en kan in de streken waar hij thuis hoort een hoogte bereiken van 5 meter.
Wanneer kan oleander worden gesnoeid?
Oleander (Nerium) kan het beste worden gesnoeid als hij in de herfst naar binnen gaat, maar in het voorjaar kan het ook nog. Ze bloeien van het begin van de zomer tot eind september.
Wat zijn de ziekten van oleander?
Ziekten De oleander wordt door slechts weinig ziekten geplaagd. Als dat toch het geval is, kan het behoorlijk ernstig zijn. De planten hebben wel eens last van dop- en wolluizen en van spintmijt, vooral bij een te warme en droge overwintering. Dop- en wolluizen zijn goed te bestrijden met “Admire”.
Wanneer moet je een oleander bemesten?
Water geven. Hoewel oleander een mediterrane plant is, moet je hem bij warm weer in de zomermaanden juni, juli, augustus regelmatig zeer veel water geven. Bemesten. Een oleander in een pot heeft baat bij bemesting. Geef hem tijdens het groeiseizoen vanaf mei tot en met augustus elke twee weken mest voor terrasplanten of kuipplanten. Oleander