Inhoudsopgave
Hoe groeit een raap?
groei – de knol van de koolraap vormt zich boven in de penwortel, en is daarmee een wortelknol, terwijl bij de meiraap ook de aansluitende stengelbasis verdikt is; seizoen – de koolraap kan goed tegen kou en warmte en is een typische wintergroente, wat voor de meiraap – zoals de naam al zegt – niet geldt.
Hoe gezond zijn raapjes?
Rapen zijn enorm calorie-arm en zijn rijk aan vitamine C, vitamine B1 en B2, vitamine A, calcium, fosfor en ijzer. In de oudheid stonden raapjes erom bekend een geneeskrachtig middel te zijn tegen aandoeningen aan de luchtwegen en huid en als middel om zweetoksels te vermijden.
Hoe zien raapjes eruit?
Deze flinke jongens zijn qua grootte vergelijkbaar met een knolselderij en behoren tot de koolfamilie. Van buiten zien ze meestal geel-paars, en van binnen zijn ze vaal geel. De smaak van koolraap is wat zoetig, richting die van pastinaak, en is ook een typische wintergroente.
Kun je Meiknol rauw eten?
Deze veelzijdige groenten kun je zowel rauw verwerken in salades als gekookt, gegrild, gesmoord of geroerbakt in tal van verschillende gerechten. Maar probeer ze ook eens te vullen, er carpaccio of soep van te maken of ze in te maken.
Is knolraap en koolraap hetzelfde?
Beide groentes worden vaak met elkaar verward, terwijl ze toch verschillend zijn. De koolraap is een echte wintergroente en smaak zoetig, terwijl de knolraap juist aan het einde van de lente en in de zomer geoogst wordt en ook wel meiknol genoemd wordt. Deze groente is meer radijsachtig van smaak.
Hoe groeit koolraap?
Koolraap (ook wel knolraap genoemd) lijkt op meiknol maar is toch net wat anders: de knollen worden groter en kunnen beter tegen de vorst (maar niet tegen strenge vorst). De knollen zijn eigenlijk verdikte wortels, die half boven de grond groeien.
Hoe smaken raapjes?
Knolraap is scherp en radijs-achtig van smaak. Gekookt is de knol lekker zacht en mals en licht zoet van smaak. Er wordt ook wel gezegd dat gekookte knolraap doet denken aan aardappels.
Hoe groeit meiraap?
Meiraap kweken De meiraap kan zowel in het voorjaar als later in het seizoen worden geteeld. Deze groente groeit ontzettend snel, waardoor je al 6 tot 8 weken na het zaaien kunt oogsten. In de meeste gevallen is dit in mei en juni, maar dit is ook mogelijk in de herfst. Bemesting is bij dit gewas trouwens niet nodig.