Inhoudsopgave
Hoe heet het boek van het boeddhisme?
Eén heilig boek is er niet. Boeddha’s leer werd eeuwenlang mondeling doorgegeven, met name door gezang. Voor het opschrijven van zijn ideeën, waarschijnlijk rond 200 voor Christus, werd in eerste instantie de oude Pali taal gebruikt. Het oudste geschrift van het boeddhisme, de pali canon, bestaat uit meerdere teksten.
Hoe ziet de God van de hindoes eruit?
Vishnu wordt afgebeeld met vier armen, waarin hij een trompetschelp, een lotusbloem, een discus en een knuppel vasthoudt. Avatara’s: Volgens de hindoes die in avatara’s (incarnaties van God) geloven, komt Vishnu tien keer op aarde, in tien vormen of avatara’s, om de wereld te redden.
Hoe wordt het heilige boek genoemd?
Het heilige boek van de Joden is de TeNaCh. Een woord dat in drieën is te verdelen. Dat is het boek ook. Het eerste deel heet de Thora; Dit zijn de vijf boeken van Mozes.
Wat zijn de heilige boeken van het hindoeïsme?
De heilige boeken van het Hindoeïsme zijn de Veda’s. Het is geschreven in het Sanskriet. “De Hindoes hebben verschillende heilige boeken die Veda’s worden genoemd. De oudste zijn wel 3000 jaar oud.
Wat heeft het hindoeïsme te maken met een kind?
Het hindoeïsme heeft 16 rituelen waarvan er 11 te maken hebben met de geboorte van een kind. Als twee mensen besluiten een kind te krijgen moeten ze eerst de priester raadplegen over het tijdstip van de bevruchting. Dat heeft te maken met goede karma.
Wat is het hindoeïsme in India?
Het hindoeïsme heeft 16 rituelen waarvan er 11 te maken hebben met de geboorte van een kind. Als je ziek bent in India heb je twee keuzes; je kunt of naar een normale dokter gaan of naar een aryuvedische dokter gaan. Aryuveda is een hele oude wijze van geneeskunde en is eigenlijk geen echte geneeskunde.
Wat is het geloof van de hindoes?
Het geloof van de Hindoes Hindoeïsme is meer een manier van leven dan een aantal vaste geloofspunten. Het kan op allerlei manieren worden vorm gegeven. Sommige Hindoes bidden iedere dag, andere bijna nooit. Bidden en de tempel bezoeken zijn niet verplicht. Aan iedereen wordt overgelaten zelf te beslissen wat het beste is voor hem of haar.