Waar in Nederland komt de fazant voor?

Waar in Nederland komt de fazant voor?

Voorkomen. Fazanten komen in heel Nederland voor als standvogel. De hoogste dichtheden in Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Naar schatting waren er volgens Sovon gemiddeld in 2013 – 2015 tussen de 21.000-26.000 broedparen.

Hoeveel fazanten leven er in Nederland?

Er zijn 30 verschillende soorten fazanten op de wereld. In Nederland kennen we maar 1 soort. Hoeveel fazanten wonen er in Nederland? In Nederland leven ongeveer 100.000 tot 150.000 fazanten.

Waar legt een fazant eieren?

Fazanten zijn honkvast, ook jonge vogels blijven in de buurt van hun geboorteplek. Vrouwtjes broeden de eieren uit op een nest op de grond dat zo goed mogelijk is verstopt tussen de vegetatie. Het onopvallende verenkleed van de vrouwtjes blijkt dan een perfecte camouflage.

Waar komt de fazant voor?

Fazant. Fazanten zijn prachtig gekleurde vogels – althans, de mannetjes. De vrouwtjes zijn bijzonder goed gecamoufleerd. De fazant komt van nature voor in Europa, maar niet in de West-Europese landen. Het gebied tussen Georgië, Armenië, Azerbeidzjan en van Vietnam tot in Noord-Korea vormt het oorspronkelijke leefgebied van de fazant.

Wat is het gewicht van een fazantenei?

Het mannetje wordt 75–89 cm groot (waarvan de staart 35–45 cm is), vrouwtjes worden 53–62 cm groot (waarvan de staart 20–25 cm is). De spanwijdte is 70–90 cm. Mannetjes bereiken een gewicht van 0,770-1,990 kg, vrouwtjes van 0,545-1,450 kg. Het gewicht van een fazantenei is tussen 27g-35g de grootte is gemiddeld 6cm.

Waar komt de fazant voor in Europa?

Fazanten zijn prachtig gekleurde vogels – althans, de mannetjes. De vrouwtjes zijn bijzonder goed gecamoufleerd. De fazant komt van nature voor in Europa, maar niet in de West-Europese landen. Het gebied tussen Georgië, Armenië, Azerbeidzjan en van Vietnam tot in Noord-Korea vormt het oorspronkelijke leefgebied van de fazant.