Wanneer kan hormonale anticonceptie gebruikt worden?

Wanneer kan hormonale anticonceptie gebruikt worden?

Hormonale anticonceptie kan in principe gebruikt worden vanaf de leeftijd waarop een jonge vrouw haar menstruaties gekregen heeft. Dit staafje wordt door een arts ingebracht onder de huid van de bovenarm en bevat een op progesteron gelijkend hormoon dat ervoor zorgt dat je niet zwanger kan worden.

Wanneer kan men stoppen met anticonceptie?

• In principe kan men rond de leeftijd van 52 jaar stoppen met anticonceptie. Indien u nog menstrueert, gebruikt u toch beter een anticonceptiemiddel als u seks hebt. Welke anticonceptie? Welke anticonceptie u het best gebruikt is afhankelijk van tal van factoren. Bespreek dit met uw huisarts of gynaecoloog.

Wat kan een anticonceptiemiddel voorkomen?

Met anticonceptiemiddelen worden manieren bedoeld om een zwangerschap (conceptie of bevruchting) te voorkomen na seks. Een anticonceptiemiddel kan op twee manieren een zwangerschap voorkomen: door te verhinderen dat de zaadcel en eicel bij elkaar kunnen komen, of door te voorkomen dat het embryo zich in de baarmoeder kan innestelen.

Wat is anticonceptie tijdens de overgang?

Anticonceptie tijdens de overgang. Het is mogelijk om tijdens de overgang door te gaan met het gebruik van anticonceptiemethoden die de hormonen oestrogeen en progestageen bevatten. Het gebruik van combinatiemethoden wordt echter niet aangeraden op hogere leeftijd. Het risico op onder andere trombose is namelijk verhoogd.

Wat is een hormoonspiraaltje zonder hormonen?

Bekende hormoonspiraaltjes zijn het Mirena- en Kyleena-spiraal. Ondanks de geringe hoeveelheid hormonen kan ook deze vorm van anticonceptie bijwerkingen hebben, zoals infecties, hoofdpijn, buikpijn, acne en psychische stoornissen. Koperspiraaltje zonder hormonen. Het koperspiraaltje is een spiraaltje zonder hormonen.

Wat is een derde generatie anticonceptie?

anticonceptie, hormonale Advies. ‘Derde- of vierde generatie’-anticonceptiva is de aanduiding voor combinatiepillen met de progestagenen gestodeen, norgestimaat, drospirenon, cyproteronacetaat en desogestrel. De progestagenen in deze combinaties verschillen in het risico van veneuze trombose.

Wat zijn de meest betrouwbare anticonceptiemethodes?

De meest betrouwbare anticonceptiemethodes zijn combinatiepreparaten, de pil met alleen progestageen, het implantatiestaafje, de prikpil en de koper- of hormoonspiraal. Onderzoek bij een anticonceptiewens de voorkeur, verwachte therapietrouw en persoonlijke situatie.

Welke anticonceptiemiddelen zijn er in Nederland?

In Nederland zijn er verschillende anticonceptie methoden beschikbaar. Anticonceptie beschermt je tegen zwangerschap. Daarom worden ze ook wel voorbehoedsmiddelen genoemd. De meeste anticonceptiemiddelen zijn vrouw georiënteerd.

Welke anticonceptiemiddelen zijn er tegen de zwangerschap?

Anticonceptie beschermt je tegen zwangerschap. Daarom worden ze ook wel voorbehoedsmiddelen genoemd. De meeste anticonceptiemiddelen zijn vrouw georiënteerd. Maar welke anticonceptie past dan het beste bij jou? Anticonceptie is er in alle soorten en maten. Zo zijn er anticonceptiemethoden met of zonder hormonen.

Wat zijn de verschillende anticonceptiesoorten?

De verschillende anticonceptie soorten Er zijn verschillende anticonceptiesoorten, in te delen in 8 categorieën: de pil, de pleister, de ring, de prikpil, het staafje, het spiraaltje, barrièremethodes en sterilisatie. Hieronder leggen we kort uit wat elke methode inhoudt. Wil je graag meer informatie over een bepaalde anticonceptiemethode?

Wat zijn de verschillende soorten anticonceptie?

De verschillende anticonceptie soorten. Er zijn verschillende anticonceptiesoorten, in te delen in 8 categorieën: de pil, de pleister, de ring, de prikpil, het staafje, het spiraaltje, barrièremethodes en sterilisatie. Hieronder leggen we kort uit wat elke methode inhoudt.

Welke anticonceptie past bij u?

Er zijn verschillende soorten anticonceptie waar u uit kunt kiezen. Zo bestaat er de pil, het spiraaltje, het condoom voor man óf vrouw, het staafje, de prikpil, de pleister, de ring en sterilisatie. Welke anticonceptie bij u past, is afhankelijk van uw voorkeuren en waar u uzelf prettig bij voelt.