Hoe kom ik erachter dat ik in de overgang zit?
Hieronder staat een selectie van de meest voorkomende klachten.
- Onregelmatige menstruatie.
- Zwaardere of lichtere menstruatie.
- Langere of kortere menstruatie.
- Opvliegers.
- (Nachtelijk) transpireren.
- Vaginale droogheid.
- Gevoelige huid.
Hoe weet ik zeker dat ik in de overgang ben?
De hele periode rondom de menopauze wordt de overgang genoemd. De overgang is dus de periode vanaf het moment dat het menstruatiepatroon verandert, tot en met de eerste menstruatievrije jaren die gepaard gaan met overgangsklachten. De overgang kan wel 7 tot 10 jaar duren. De menopauze is alleen de laatste menstruatie.
Wat is een vervroegde menopauze?
Wat is een vervroegde menopauze? Er is sprake van een vervroegde menopauze wanneer een vrouw jonger dan 40 jaar minimaal 4 maanden niet meer ongesteld is en zij een hormonale balans heeft die kenmerkend is voor de menopauze. Vrouwen die vroegtijdig in de overgang belanden, ovuleren niet meer.
Wanneer begint menopauze bij vrouwen?
Toch kan de menopauze bij sommige vrouwen vroeger of later beginnen: er kan dus sprake zijn van een vroegtijdige overgang (rond 40 jaar) en een laattijdige overgang (na 55 jaar). Erfelijkheid speelt een belangrijke rol in dat proces: de leeftijd waarop de overgang bij andere vrouwen in uw familie begon, kan dus al een goede indicatie vormen.
Hoe kan menopauze overkomen als vrouw?
De menopauze overkomt je gewoon als vrouw, maar dat wil niet zeggen dat het eenvoudig is: Je krijgt te maken met veel symptomen zoals opvliegers en veel transpireren, vooral in de nacht; Veel vrouwen krijgen last van een droge vagina; Je kunt humeurig worden; Het kan zijn dat je te maken krijgt met een depressie.
Wat zijn klachten tijdens de menopauze?
Veelvoorkomende klachten tijdens de menopauze. Vrouwen hebben vaak klachten tijdens de menopauze. Het gaat hierbij om ongeveer 80% van alle vrouwen. Klachten waar zij veelal last van hebben zijn opvliegers, veel zweten met name in de nacht, verlies van libido en vermoeidheid. Uitleg klachten bij de menopauze
https://www.youtube.com/watch?v=ynhh_IL3HSQ