Wat zijn typische kenmerken van werken in de kraamzorg?

Wat zijn typische kenmerken van werken in de kraamzorg?

In de kraamzorg werk je in principe met gezonde mensen die echter wel tijdelijk wat hulp en onder steuning nodig hebben. Het is heel boeiend te zien en te ervaren hoe een gezin aan het eind van de kraamtijd weer zelfstandig verder kan door jouw steun, adviezen, deskundigheid en praktische hulp.

Hoeveel uur per dag kraamzorg?

Je hebt wettelijk minimaal recht op 24 uur kraamzorg verdeeld over 8 dagen. Je hebt maximaal recht op 80 uur kraamzorg. Het standaard aantal uur kraamzorg is 49. Het aantal uren dat jij krijgt wordt aangegeven tijdens het intakegesprek.

Welke vaardigheden heb je nodig voor kraamzorg?

Een luisterend oor bieden. Licht huishoudelijke taken uitvoeren. De visite opvangen. Zorg bieden en aandacht geven aan de overige gezinsleden en deze betrekken bij de verzorging.

Wat zijn de taken van een kraamhulp?

De kraamverzorgende is er vooral voor het geven van advies en tips rondom de verzorging van jouw baby. Ze helpt je met het in bad doen van jouw baby, het verschonen van de luier, het aan- en uitkleden, de huidverzorging, het veilig opmaken van het babybedje en het voeden van jouw baby.

Wat kan ik met kraamzorg diploma?

Na de opleiding tot kraamverzorgende ben je opgeleid om de verloskundige te assisteren bij de geboorte van de baby. Je begeleidt de kraamvrouw tijdens de geboorte en in de periode daarna. Je ondersteunt het nieuwe gezin zoveel mogelijk: Je geeft de kersverse ouders voorlichting.

Wie is de doelgroep van de kraamzorg?

In de kraamzorg verleent de kraamverzorgende directe ondersteuning en zorg aan de volgende doelgroepen: barenden, kraamvrouwen en pasgeborenen. Tijdens en na de bevalling hebben de vrouw en de pasgeborene specifieke kortdurende zorgbehoeften.

Wat verdient een kraamverzorgster netto per maand?

Het salaris van een Kraamverzorger ligt tussen de €1400 en €2350 per maand en is vastgelegd in de CAO.