Wat doet teer met je huid?

Wat doet teer met je huid?

Koolteer remt ontstekingen, vermindert schilfering, stilt de jeuk, werkt licht ontsmettend en vermindert zwelling. Koolteer wordt bij veel huidaandoeningen gebruikt. De belangrijkste aandoeningen waarbij artsen het voorschrijven, zijn psoriasis, chronisch eczeem en seborroïsch eczeem.

Waar helpt Teerzalf tegen?

Teerzalf is ontstekingsremmend en jeukstillend. Het is heel geschikt bij een droog, chronisch eczeem en bij psoriasis. Teerzalf heeft de eigenschap om de huid die door langdurig krabben verdikt is, weer zacht en soepel te maken.

Waar wordt Teerzalf van gemaakt?

Trekzalf is een zalf op basis van ichthammol. Andere namen voor ichthammol zijn ammoniumbituminosulfonaat en ichthyol. Ichthammol is een product van natuurlijke oorsprong, verkregen door droge destillatie van zwavelrijke oliehoudende schalie.

Wat is schadelijk aan teer?

Teer kan leiden tot bronchitis, longemfyseem, longkanker en keel-, slokdarm- en strottenhoofdkanker. Koolmonoxide leidt tot verminderde conditie, aderverkalking, hartklachten (Angina pectoris, hartinfarct), herseninfarct en hersenbloeding.

Hoe lang Teerzalf gebruiken?

Bij zonvakanties betekent dit 2 weken van tevoren stoppen met de lichte koolteer en 4 weken van tevoren stoppen met de donkere teerzalf. Koolteer kan soms kleine ontstekingen of puistjes veroorzaken. Dit zien we vooral op behaarde huid, doordat haarzakjes geïrriteerd raken.

Hoe effectief is Trekzalf?

De jeuk vermindert snel. Na 2 tot 4 weken heeft u ook minder last van roodheid en schilfers. Smeer de zalf dun op. Als u te dik smeert, heeft u meer kans op bijwerkingen, terwijl ichthammol niet beter werkt.

Is trekzalf hetzelfde als Teerzalf?

Overigens bevat de trekzalf slechts 10 of 20% ichthammol, afhankelijk van de zwaarte van de huidaandoening. Het wordt ook wel zwarte trekzalf of teerzalf genoemd omdat het qua geur, kleur en smaak teerachtige eigenschappen bezit.

Is teer een natuurproduct?

Bruine teer is de plantaardige basis van veel teerzeep, teershampoo en teerzalf. Deze natuurlijke grondstof wordt door verhitting gewonnen uit harshoudende bomen zoals naaldbomen en de berk en is evenals de zwarte koolteer bekend vanwege zijn antibacteriele eigenschappen.