Wat kost een Doorslikbare maagballon?

Wat kost een Doorslikbare maagballon?

De kosten voor het plaatsen van een inslikbare maagballon zijn ongeveer € 4.199,-. Bij de Nederlandse Obesitas Kliniek Private Zorg krijgt u daarvoor de plaatsing van de Allurion maagballon, inclusief een individueel programma gericht op verandering van uw levensstijl.

Wat kost een maagballon in België?

Prijs maagballon 900 Euro ( niet terugbetaald door mutualtiteit). Buitenlandse patiënten moeten de hier de kostprijs van de hospitalisatie nog bijtellen.

Wat mag je eten bij maagballon?

Voeding na het plaatsen van een maagballon

  • Eet in verhouding meer plantaardige voeding zoals groenten, fruit, noten, volle granen, peulvruchten… dan dierlijke voeding.
  • Vermijd ultrabewerkte voeding zoveel mogelijk.
  • Verspil geen voeding en matig je consumptie.

Welke zorgverzekeraar vergoed maagballon?

Het is niet mogelijk om een vergoeding voor een maagballon te krijgen via een aanvullende verzekering. Er bestaan op dit moment namelijk geen aanvullende zorgverzekeringen die deze dekking bieden.

Hoe oud moet je zijn voor een maagballon?

Voor wie is een maagballon geschikt? Vrijwel iedereen met een BMI tussen 27 en 45 komt in aanmerking voor een maagballon.

Hoe lang blijft een maagballon zitten?

De inslikbare Allurion maagballon wordt in de vorm van een capsule ingebracht via de mond en eenmaal in de maag, gevuld met 550ml vloeistof. De maagballon blijft hier vervolgens 16 weken zitten. Na de periode van circa 16 weken loopt de ballon langzaam leeg en verlaat op een natuurlijke manier (ontlasting) het lichaam.

Hoeveel kilo val je af met een maagballon?

De gemiddelde gewichtsafname bij een maagballon is 15 tot 30 kilo van uw lichaamsgewicht, indien u zich goed aan de leefregels houdt. Er bestaat dus de mogelijkheid om in 3 maanden ongeveer 20 kilo af te vallen met de maagballon.

Wat kost een maagband in Belgie?

De operatie zelf kost zo’n 1300 euro, al verschilt dat van ziekenhuis tot ziekenhuis. Als je voor een eenpersoonskamer kiest, komen daar nog supplementen bij.

Wat kun je eten met een maagband?

Eet en drink alleen:

  • water, thee, koffie zonder suiker.
  • bouillon en soep zonder grove stukjes.
  • halfvolle of magere melk, karnemelk.
  • magere yoghurt of magere kwark zonder (toegevoegde) suiker.
  • vla, pap zonder suiker.
  • zelf gepureerd fruit of een potje babyfruit (tot 6 maanden)
  • een gemalen warme maaltijd.

Hoe snel val je af met maagballon?

Hoe kom ik in aanmerking voor een maagballon?

Vrijwel iedereen met een BMI tussen 27 en 45 komt in aanmerking voor een maagballon. Wel moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je een gezonde slokdarm hebt.

Wie komt in aanmerking voor een maagballon?