Inhoudsopgave
Heb je in de ziektewet recht op kinderopvangtoeslag?
Ik ben ziek, zwanger of werk om een andere reden een tijdje niet. Werkt u een tijdje niet, maar bent u nog wel in dienst? Dan kunt u gewoon kinderopvangtoeslag krijgen.
Heb je met een uitkering recht op kinderopvangtoeslag?
U kunt toeslag krijgen als u een van de volgende uitkeringen hebt: bijstand. een WW-uitkering. een arbeidsongeschiktheidsuitkering via de WAO, WIA, Wajong of WAZ.
Wat valt onder traject naar werk?
Het Naar werk traject is bedoeld voor mensen met een ZW-uitkering of een AG-uitkering van UWV en beschikken over arbeidsvermogen. Varianten op de AG-uitkering zijn: WGA, WIA, WAO, Wajong of WAZ; Voor ZW-uitkering gelden ook: flexwerkers en mensen die tijdens hun werkloosheidsperiode arbeidsongeschikt worden.
Heb je recht op kinderopvangtoeslag als je vrijwilligerswerk doet?
Doet u bijvoorbeeld vrijwilligerswerk (met of zonder vrijwilligersvergoeding)? Of bent u mantelzorger? Dat telt niet als werk, omdat u hiermee geen geld verdient en daarover geen belasting betaalt.
Kan ik nog opvanguren opmaken als ik niet werk?
Hebt u geen recht meer op kinderopvangtoeslag? Opvanguren die u nog niet hebt gebruikt, mag u nog opmaken tot het eind van het jaar.
Hoeveel uur werken recht op kinderopvangtoeslag?
U krijgt alleen toeslag voor de uren die uw kind werkelijk naar de opvang gaat. De opvanguren die u over hebt, mag u nog wel de rest van het jaar gebruiken voor opvang. U werkt 25 uur per week. Volgens de berekening mag u toeslag aanvragen voor maximaal 153 uur dagopvang per maand.
Wat als je geen recht hebt op kinderopvangtoeslag?
Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming voor ouders in de kosten van de kinderopvang. Gaat uw kind naar een ouderparticipatiecrèche (opc) die nog in de aanloopperiode van 1 jaar en 3 maanden zit? Dan heeft u nog geen recht op kinderopvangtoeslag.
Wie heeft recht op kinderopvangtoeslag?
Kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten die je als werkende ouder maakt voor kinderopvang. Je vraagt voor elk van je kinderen apart een toeslag aan. Afhankelijk van je situatie krijg je een percentage van je opvangkosten vergoed. Je betaalt de kosten van je kinderopvang eerst zelf.
Hoe lang re integreren?
Samen met uw werkgever moet u er alles aan doen om snel weer aan het werk te gaan. U en uw werkgever moeten daarbij een aantal stappen volgen. Die stappen heten samen re-integratietraject. Een re-integratietraject duurt maximaal 104 weken.
Wat is een Werkfit traject?
Wat is een Werkfit-traject De re-integratiedienst Werkfit Maken is een re-integratietraject waarin mensen die al een lange tijd niet aan het werk geweest zijn, klaargestoomd worden voor de arbeidsmarkt. Een Werkfit maken-traject is vooral bedoeld voor mensen met een Wajong, WGA- of ZW-uitkering van het UWV.
Waar heb je recht op als niet werkende moeder?
Als alleenstaande moeder heb je vaak recht op verschillende toeslagen zoals: zorgtoeslag, huurtoeslag en kinderopvangtoeslag. Net zoals bij het kindgebonden budget zijn de toeslagen inkomensafhankelijk.